Nakkaş sarmaşık tohumu örtücü ve sarkan bitki yaz boyu çiçekli

Nakkaş sarmaşık tutunarak yukarı doğru dikine büyüyen bir bitki olmaktan ziyade yayılarak ilerleyen örtücü kapatıcı bir bitkidir. Latince adı duvara sembol, resim çizen anlamına geldiğinden nakkaş sarmaşık ya da nakkaş otu belki de onu tanımlayan en iyi isim olacaktır.
FIYAT
:
59,26 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 5,58 TL den başlayan taksitlerle!!
Nakkaş sarmaşık tohumu
örtücü ve sarkan bitki
yazboyu çiçekli
 
gönderilecek ürün
bir pakette +100 tohum
fidesi fidanı

Nakkaş sarmaşık tutunarak yukarı doğru dikine büyüyen bir bitki olmaktan ziyade yayılarak ilerleyen örtücü kapatıcı bir bitkidir. Latince adı duvara sembol, resim çizen anlamına geldiğinden nakkaş sarmaşık ya da nakkaş otu belki de onu tanımlayan en iyi isim olacaktır.

Gerçekten yeşil sürgünlerini uzatacağı her boşluğu doldurarak ilerleyen ve Bahar aylarından başlayarak Yaz boyu küçük mavi-mor çiçeklerle kendini bezeyen bitki, Güney ve Orta Avrupa'da sıkça rastlanan bir bitkidir.

Serin yaz ayları ister nakkaş sarmaşık. Bursa gibi Alpin kuşağında olan illerimizde doğada rastlamak mümkün olup, ülkemize kuşlar yoluyla Avrupa'dan geldiği düşünülmektedir. Kolay çimlenen ve gelişen bitki soğuğa dayanıklı olup çok yıllıktır. Serin yaz geçiren bölgelerimizde bol güneş, sıcak yaz geçiren kıyı kesimlere yakın bölgelerimizde is gölgede sağlıklı gelişim gösterebilir.

Saksıda ve çiçek tarhlarında da yetiştirmeye uyun olan nakkaş, sadece 12-18 cm yerden yükselmesine karşın tek kökü yaklaşık 50-80 cm uzayabilir. Yaprakları etli ve duvar sarmaşığı şekillidir. Çiçekler yaz boyu bitkiyi kaplarken, kendi kendini polenleyebilen tozlayan bitki sezon sonunda sayısız tohum dökerek, kışın şiddetli donlar olup, bitki tamamen donsa da, takip eden döktüğü tohumlardan tekrar ve ekildiği alanı kaplamış olarak sürer. Aşağıda yer örtücü olarak ve sarkan saksıda uygulama örneklerini görebileceğiniz nakkaş sarmaşık her doğal bitki gibi kendi kendine bakabilen, bir o kadar da ender ve çarpıcı bir bitkidir.

Yaz kış yeşil, fotoğraflardaki gibi, bize biraz da sardunya yapraklarını hatırlatan şekilli yaprakları ve üzerini kaplayan mavi çiçekleri ile nakkaş sarmaşığın, zarif bitkilerden hoşlananların kalbini çalacağından hiç kuşku duymuyoruz.
 
Dikim Yeri: Mükemmel bir saksı, sepet bitkisidir. Boylanmaz ancak sürgünleri ile ekili bulunduğu alanı kaplar. Yerörtücü, kayabahçeleri, sarkabileceği duvar kenarları.
Çiçeklenme Dönemi: Yazboyu
Ekim: Yıl boyu kapalı mekanda ekimi yapılabilir. Doğal ve yüksek başarılı ekim, son donların geçmesine yakın dış mekanda doğrudan çıkması istenen yere ekimidir.
Çimlenme: Eğer dış mekanda doğrudan ekim yapacaksınız, son donların geçmesinden sonra, havalandırılmış, süzek bahçe toprağının üzerine 2-3 mm elenmiş torf, toprak karışımı serin. Ekim toprağı iyice sulandıktan sonra, suyunu çekmesi için 15-20 dakika bekleyip, torf yüzeyine tohumları gömmeden serperek ekin. İç mekanda başlatmak için, aynı şekilde elenmiş torf toprak karışımı doldurulmuş saksılarda, nemli toprak yüzeyine ekim yapın. 15-20°C de 2-4 hafta arasında çimlenme gerçekleşecektir. Bu süreç zarfında toprağın nemini koruyun ancak asla aşırı sulama yapmayın. Tohumların yüzeye ekilip gömülmeme sebebi, gün ışığının çimlenmeye etkisi olmasından kaynaklıdır. Bu nedenle çimlenme gerçekleşene dek saksılar doğrudan gün ışığı alan bir yerde tutulmalı, çimlenme gerçekleştikten sonra yarı gölge daha serin bir alan da fidelenmelidir. Unutmayın, son donlar geçtikten 10 gün sonra toprak ısınmaya başladığında dış mekana taşındıklarından, bulunduğunuz bölgede ki ilkeme dayalı olarak ekim tarihini ayarlamanız doğru olacaktır. Elle alınabilir boya geçen çimlenmiş filizler daha geniş 8 cm çaplı saksılara alınarak şaşırtılırlar. Bu şekilde fidelenen bitki, dış mekana kalıcı yerlerine 15 cm mesafeli olarak dikilir. Bakımı zahmetsizdir, bol güneş sevmesine rağmen yarı gölgede de performansı yüksektir. Yazın özellikle çok sıcak aylarda yarı gölgede tutulmalı toprağı susuz bırakılmamalıdır.
Bakım: Kolay. Nemli toprak ister, susuz bırakmayın. Serin Yaz bölgesi bitkisidir. Donlardan korumak için korunaklı balkonlarda, iç mekanda saksı ve sepetlerde yetiştirilebilir.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Nakkaş sarmaşık tohumu örtücü ve sarkan bitki yaz boyu çiçekli Nakkaş sarmaşık tohum çeşitlerini bulabileceğiniz online tohum satışı web sitesi zengardentr.com 845 F
Nakkaş sarmaşık tohumu örtücü ve sarkan bitki yaz boyu çiçekli

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.