Mrs clibran lobelia tohumu lobelya mavi çiçekli

Lobelya gerek çiçek rengi gerekse çiçeklenmedeki başarısı ise rakipsiz saksı ve konteyner bitkileridir. Lobelia tohumu çok küçüktür. Ancak buna rağmen hızlı ve kolay çimlenir. Fideleri çok kolay ve hızlı gelişirler. Benzersiz gerçek mavi çiçeklerinin yanı sıra, mor, eflatun, çivit mavi, kırmızı, şarap, beyaz, pembe, gök mavi gibi sayısız renkte açan varyeteleri vardır.
FIYAT
:
49,38 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 4,65 TL den başlayan taksitlerle!!

Mavi mrs clibran lobelia tohumu

lobelia erinus - mrs. clibran

mavi beyaz gözlü çiçekler
çok yıllık
yaz başından sonbahar ortasına dek çiçekli
kompakt küresel formlu
paketteki tohum adedi:  +1200  tohum

Lobelya gerek çiçek rengi gerekse çiçeklenmedeki başarısı ise rakipsiz saksı ve konteyner bitkileridir. Lobelia tohumu çok küçüktür. Ancak buna rağmen hızlı ve kolay çimlenir. Fideleri çok kolay ve hızlı gelişirler. Benzersiz gerçek mavi çiçeklerinin yanı sıra, mor, eflatun, çivit mavi, kırmızı, şarap, beyaz, pembe, gök mavi gibi sayısız renkte açan varyeteleri vardır.

Kompakt küresel yapıda gelişenler, dikine boylanırlar. Dallanmadaki başarıları nedeni ile sezon içinde küresel bir form kazanırlar. Formu almalarını hızlandırmak için sürgün uçlarını belli boya geldiklerinde kesmek alt dallanmayı teşvik eder. Unutmayın ne kadar çok dallanırsa o kadar çok çiçek açacak ve güzel gözükecektir.

Pendula varyeteleri, askı sepet ve saksı için geliştirilmiş türler olup bu varyete yanlara ve aşağı doğru gelişim gösterir. Aynı şekilde erken dönemde sürgün uçlarını budamak dallanmayı teşvik eder ve bitki daha dolgun bir görünüm kazanır. Sürgün uçları kesilmediği takdirde bitki uzayacak ancak dolgun görünüme ancak bir sezon sonra ulaşabilecektir. Sürgün uçlarının sık sık elle budanması bu sebeple ihmal edilmemelidir. Bitki bir kez form aldı mı daha fazla bakıma gerek kalmayacaktır.

Türkiye için iklim zonu: 8-11 * Mevsimlik olarak ülke genelinde yetiştirilebilir. Dondan korunduğu takdirde çok yıllıktır.

Tohum ekimi

Kış sonu - bahar başı ekiniz. Kışı dondan korunaklı ortamda geçirtebilecek olanlar sonbahar ortasında ekim yaparlarsa çiçeklenme çok daha erken olacaktır. Çok yıllık kalıcı bitkidir.

Nasıl çimlendirilir ?

Çimlendirme için ön uygulama istemez.

Başarılı lobelya yetiştirmek için:

1- Mutlaka çimlendirme torfu kullanınız. Bahçe toprağına, eski torfa, elenmemiş kalın torfa ekim yapmayınız. Tohumları mutlaka torf yüzeyine ekiniz elinizle hafifça bastırınız ve tohumları asla torf ile örtmeyiniz, derine dikmeyiniz.

2- Çimlenmeden sonra asla torfunu kurutmayınız. İlk çimlenmeden sonra öğle güneşi alan yerde saksınızı tutmayınız.

Elenmiş, nemli torf doldurduğunuz üretim saksısı yüzeyine tohumları serpiniz. Lobelya tohumları çok küçüktürler. Bu nedenle eşit aralıklarla ekebilmek için ince dere kumuna ya da satışta bulunan ekim kumuna tohumları karıştırmak ve öyle ekmek kolaylık sağlar.

Çimlenme nemli torf yüzeyinde 1-2 hafta da derhal gözlenir. Üretim saksısının üzerini şeffaf streç filmle kaplamak, hem nemi korur hem de tohumların çimlenmek için gün ışığı ihtiyacı olduğundan saksının ışık almasını sağlar. Gün ışığı, güneş doğrudan saksıya asla vurmamalıdır aksi halde oluşan ısı nedeni ile tohumlar pişerek ölürler.

Çimlenme ertesi torfu sürekli nemli tutmak için üretim saksısını alttan sulamak doğru bir yoldur. Yukarıdan sulamalarda genç filizler yan yatabilir. Bu şekilde 2-3 hafta şaşırtma yapmadan havadan, aydınlık ve serince bir ortamda gelişmelerine izin verin.

4. haftanın başında tek tek ya da her 9 cm çaplı saksıya 5-8 arası filiz gelecek şekilde dikkatlice filizleri taşıyın. Burada fideleyeceğiniz bitkileri 3 hafta sonra kalıcı saksılarına askı sepet ve saksılara, çiçek tarhlarına alabilirsiniz.

Alternatif yöntem:

Lobelya filizlerini şaşırtma yapmadan doğrudan yetişmesini istediğiniz saksıda geliştirmek için:

Saksılarınızı 3/2 oranında çiçekli bitkiler için hazırlanan saksı harcıyla doldurun. Geri kalan kısmını elenmiş çimlendirme torfu ya da elenmiş temiz torfla doldurun. Derinlemesine sulayın ve 15 dakika torfun suyu çekip, fazla suyu süzülmesine izin verin. Tohumları saksı yüzeyine ekip, elinizle hafifçe bastırın. Tohumlar çok küçük olduklarından elinizden geldiğince eşit aralıkla ve az tohum ekmeye çalışın. Saksınızın üstünü şeffaf streç filmle yada plastikle örtüp, serince bol ışık alan ama asla doğrudan güneş görmeyen bir yere yerleştirin.

Çimlenme baş gösterip filizler geliştikçe en güçlü olan filizleri bırakıp, daha zayıf ince filizleri cımbız yardımıyla sökün. Bu geride kalan filizlerin daha güçlü gelişmelerine sebep olacaktır. Bu şekilde 15 cm çaplı bir saksıda en fazla 6-8 fide bırakıp sezon boyu gelişmelerini sağlayın.

Bakımı ve diğer bilgiler

Gevşek, su tutumu yüksek saksı harcında iyi gelişim gösterir. Bol çiçeklenmesi için akıllı gübreler saksı toprağına dikim öncesi karıştırılabilir. Sezon boyu sıvı çiçekli bitki gübreleri ile 15 günde bir uygulama yapılabilir. Tüm gübrelerin en iyi şekilde bitki tarafından alınabilmesi için emek mikrobiyal sıvı gübre uygulaması çiçekleri çoşturur.

Sık sık özellikle ilk gelişim döneminde sürgün uçları tırnakla ya da keskin bir makas yardımıyla budanmalı ve bitkinin daha çok dal yapması teşvik edilmelidir. Budama sürgün ucundaki ilk yaprağın hemen altından yapılabilir.

Nerede yetiştirilir ?

Türkiye genelinde yetiştirilebilir. Saksı, konteyner, aranjman ve çiçekli bitki tarhları için yaz boyu sonbahar ortasına dek çiçekli bitkiler elde etmek için rakipsiz bir seçimdir.

Diğer

Lobelya sanılanın aksine çok yıllık bir bitkidir. Sezon sonu sonabahar ortasında saksılarınızı dondan korunaklı, aydınlık ve havadar iç mekana taşırsanız, lobelya kış boyu gelişecek ve bahar başından itibaren ilk yılla karşılaştırılamayacak derecede iyi dallanarak çiçeklenecektir.


Ekim zamanı : Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Eylül, Ekim, Kasım
Dikim yeri : Bordür ve Tarhlar, Saksıya uygun, Yerörtücü, Kır bahçesi
Özelliği : Çok yıllık, Hızlı kapatan, Kolay yetişen, Uzun süre çiçekli, Yayılıcı örtücü, Yarı sarkan, Az bakım ister
İklim ve konumu : Yarı gölge, Güneşli, Dona dayanıksız, Sahil kesimi, Sıcağa dayanıklı
Çiçeklenme zamanı : Yaz, Sonbahar
Çiçek rengi : Beyaz, Mavi, Çift renk
Türüne göre : saksı ve çiçek tarhı, Yerörtücü
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Mrs clibran lobelia tohumu lobelya mavi çiçekli Lobelya ve yer örtücü tohum çeşitleri satışı hızlı kargo kredi kartına taksit ile güvenilir bahçecilik alısveriş internet sitesi zengardentr.com 1201 F
Mrs clibran lobelia tohumu lobelya mavi çiçekli

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.