Mor havuç tohumu cosmic purple 500 yıllık Atalık varyete

Hepimiz havucu turuncu renkli biliriz. Hatta bazılarımız mor havuç görünce ister istemez hibrit mi yoksa genetiği ile oynanmış mı diye düşünebilir. Oysa İstanbul'da Vatan Caddesi henüz bostanken ve Osmanlı'nın sarayına marul yetiştirilirken; ekilip toplanan havuçların mor olduğunu sanırız çok az sayıda insan bilir. Mor havuç Anadolu'da, Afganistan ve Ortadoğu’da, havuç tohumları Avrupa'ya gidip hibridize olmadan önceden beri yetiştirilen ve tüketilen bir havuç türüydü. Daha sonra Avrupa'nın...
FIYAT
:
59,26 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 5,58 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
232 V
Kategori
Mor havuç tohumu cosmic purple
Anadolu, Afganistan ve Orta Doğu'da
500 yıldır yetişen mor havuç
heirloom cosmic purple carrot - daucus carota
gönderilecek ürün
paketteki tohum adedi: ort. 50 adet tohum
fidesi fidanı

Hepimiz havucu turuncu renkli biliriz. Hatta bazılarımız mor havuç görünce ister istemez hibrit mi yoksa genetiği ile oynanmış mı diye düşünebilir. Oysa İstanbul'da Vatan Caddesi henüz bostanken ve Osmanlı'nın sarayına marul yetiştirilirken; ekilip toplanan havuçların mor olduğunu sanırız çok az sayıda insan bilir. Mor havuç Anadolu'da, Afganistan ve Ortadoğu’da, havuç tohumları Avrupa'ya gidip hibridize olmadan önceden beri yetiştirilen ve tüketilen bir havuç türüydü. Daha sonra Avrupa'nın güçlenip gelişmesiyle, havuç tohumunu bize satar konuma gelince tanıştık bugün tükettiğimiz turuncu renkli havuçla. Beğeninize sunulan Mor havuç, işte o geleneksel, hibrit olmayan, yetiştirdiğiniz bitkiden yine aynı havuçları yetiştirebileceğiniz tohumu da alabileceğiniz mor havuçlar. İçi yine turuncu ve artık hibrit olan havuçlarda rastlanmayan biraz daha sert orta kısmı var. Pişirilince dış kısımdaki mor renk genelde kaybolmakla birlikte salatalarda ve taze tüketilirken doğal havuç, hem lezzeti hem de rengiyle fark yaratıyor.
 
Dikim Yeri: Tarla ve bahçe yetiştiriciliğine uygun.
Ekim: Ağır ve killi topraklara ekimi tavsiye edilmez. Yabancı otlardan temizlenmiş alanlarda, hafif, milli, geçirgen, ince topraklarda ekimi daha uygundur. Tohumlar 10 derecenin üstünde sıcaklıkta çimlenirler. Tohumlar uzun süre toprakta çimlenmeden bekleyebilir ve zamana yayılmış olarak çimlenebilirler. Bu nedenle yabani ot temizliği ihmal edilmemelidir.
Bakım: Havuç bir serin iklim sebzesidir. Özellikle çimlenme ve sonrasındaki erken dönemde soğuklara karşı dayanıklı olması nedeniyle serin bölgelerimizde erken ilkbahar aylarında ılıman bölgelerimizde ise kış aylarında rahatça yetiştirilebilmektedir. Havuç derin bünyeli, serin, besin maddelerince zengin iyi işlenmiş toprak ister. pH 6-6.5 arasında değer taşıyan topraklar havuç yetiştiriciliği için ideal topraklardır.
Havuç düzenli sulanan nemli topraklarda iyi gelişim gösterir.
Diğer: Bitki Atalık tür olduğundan tohumu alınarak nesli devam ettirilebilir. Alınan tohumdan her yıl aynı kalitede bitki yetiştirebilirsiniz. Meyveden aldığınız tohumları oda sıcaklığında, nem, rutubet, ışık almayan serince bir çekmece içinde saklayınız.
Yetiştirme yeri : Saksı, Bahçe
Özelliklerine göre : Saksıda da yetişen, Geleneksel tohum
Türüne göre : Sebze
Hasat sezonu : İlkbaharda hasat, Yaz aylarında hasat, Sonbaharda hasat, Kış aylarında hasat, Dört mevsim hasat
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Mor havuç tohumu cosmic purple 500 yıllık Atalık varyete Havuç tohum çeşitleri satışı, dikim, ekim, bakım, üretim bilgisi uygun fiyat, hızlı kargo, kapıya teslim Türkiyenin en büyük lider fidanlığı Zengarden 232 V
Mor havuç tohumu cosmic purple 500 yıllık Atalık varyete

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.