Siyah domates tohumu indigo rose black geleneksel

FIYAT
:
60,96 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 5,74 TL den başlayan taksitlerle!!
Siyah domates tohumu
indigo rose tomato seeds - lycopersicon solanum
paketteki tohum adedi: 10 tohum

Indigo rose içerdiği anthocyanins maddesi nedeni ile bir anti oksidan deposudur. Erken evrede yeşil gelişen domatesler doğrudan güneş ışığı almaya başladıklarında simsiyah bir renk almaya başlarlar. Bugüne dek gördüğünüz en siyah domatestir. Güneşe maruz kalan her pigmenti kömür siyahı net bir renk alır. Tamamen doğaldır. Geleneksel bir tür olduğundan tohumunu aldığınız domatesin aynısından yıllarca üretebilirsiniz. Bir daha tohum almanıza gerek kalmaz.

Kalın kabuklu tür özellikle antioksidan etkin maddelerce zengin olduğundan yetiştirilir. Mutlaka yetiştirirken sırıkla destekleyiniz.

Bodur sırık tip domates fazla boylanmaz. Erkenci varyete tohum ekiminden sadece 75 günde ilk hasadı toplamaya başlamanıza olanak verir. Sıcakta meyve tutumu iyi olan tür, bol güneş ve uzun yaz aylarında daha güzel renk alır.

 
Ekim: Fide yetiştirme materyali tavlı ise sulamaya gerek yoktur. Aksi halde, fide yetiştirme materyali ile doldurulmuş fide torbaları veya fide yetiştirme kaplarının iyice sulanması ve sonra tohum ekiminin yapılması gerekir. Tohumların 3-4 saat ıslatıldıktan sonra ekilmeleri çimlenmeyi kolaylaştırır. Tohumlar ortalama 1 cm derinliğe ekilmelidir. Tohum ekimini takiben tekrar hafifçe sulanması faydalıdır.
Fidelenme: Fide yetiştiriciliğinde genel olarak ( torf, perlit, vermikulit) veya (torf, perlit, toprak) veya (yanmış hayvan gübresi, kum, toprak) gibi karışımlar kullanılır. Yanmış hayvan gübresi, kum, toprak karışımında 1:1:1 oranı kullanılır. Torf, perlit, toprak karışımında 2:1:1 oranı kullanılmaktadır.
Bakım: Domates nemi sever. Su noksanlığında üst yapraklar kıvrılır. Çok nemli, ağır topraklarda ise bitkiler hastalanır. Toprak nem eksikliğinin en duyarlı olduğu dönemler; çimlenme, çıkış, çiçeklenme ve meyve oluşumu dönemleridir. Aşırı toprak nemi vegetatif gelişmeyi hızlandırır. Meyveler ceviz iriliğini alıncaya kadar gerekmedikçe sulama yapılmamalı, daha sonraki devrede, yağışlı bölgelerde 2-3, kurak bölgelerde 4-5 kez sulama yapılmalıdır.
İdeal: Saksıda da yetiştirilebilir. Bahçe ve tarla yetiştiriciliğine uygun.
Diğer: Bu ürün geleneksel tür olduğundan tohumu alınarak nesli devam ettirilebilir. Alınan tohumdan her yıl aynı kalitede bitki yetiştirebilirsiniz. Meyvesinden aldığınız tohumları oda sıcaklığında, nem, rutubet, ışık almayan serince bir çekmece içinde saklayınız.
Ekim zamanı : Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz
Yetiştirme yeri : Saksı, Bahçe, Pencere önü
Özelliklerine göre : Saksıda da yetişen, Minyatür, Geleneksel tohum
Türüne göre : Sebze
Hasat sezonu : Yaz aylarında hasat, Sonbaharda hasat
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Siyah domates tohumu indigo rose black geleneksel Bodur domates tohumu çeşitlerini bulabileceğiniz online alışveriş sitesi www.zengardentr.com 947 TOM
Siyah domates tohumu indigo rose black geleneksel

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.