Limon aromalı kedi nanesi lemon catmint citriodora

FIYAT
:
59,26 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 5,58 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
874 HERB

Citrus limon aromalı kedi nanesi

nepeta cataria ssp. citriodora - lemon catnip

sivrisinekler uzaklaşsın
yaz akşamları taze limon kokusuyla tüm bahçenizi, terasınızı doldursun
paketteki tohum adedi:  +50   tohum

Tüm kedi nanelerinden farklı, elinize 1 tutam yeşil yaprağını alıp sıktığınızda taze limon kokusu ile yaz bahçelerinin havasını değiştirir. Vücudunuza sürdüğünüzde sivrisinekleri uzak tutan bitki, şifalı yaprak içi yağları ile sadece teninizi ferahlatmaz, aynı zamanda sivrisineksiz bir yaz akşamında rahat nefes almanızı da sağlar.

Sizde bizim gibi kedileri seviyorsanız evin kedisi de bu cezbeden kokunun peşinden bitkinin çevresinde kendine kalıcı bir yer seçecektir.

Karstan İzmire dek her bölgemizde yetiştirilebilen, normal bahçe toprağında gelişen taze limon ve citrus kokusu ile ön plana çıkan kedi nanesidir. Aşırı sıcaklara, neme ve donlara dayanıklı olup, kuraklıktan etkilenmez. Tam güneş ve yarı gölgede ya da pencere önünde yetiştirilebilir.

Hiçbir hastalık ve böcek barındırmayan kedi nanesi yakınlarına ekilen sebze ve süs bitkilerine dadanan zararlılarıda uzaklaştırır.

Tohum ekimi

İç mekanda yıl boyu, dış mekanda bahar aylarında ekimi gerçekleştirilir.

Çimlendirme

Çimlendirme için ön uygulama istemez. Hızlı ve kolay çimlenir.

Geçirgenliği yüksek, steril içinde yabancı tohum barındırmayan ekim toprağını havalandırarak, üretim saksılarına doldurun. Dış mekân ekimlerde aynı uygulamayı, ekim tarhında düzgün bir ekim alanı hazırlayarak bahçe toprağında yapın.

Ekim toprağını sulayarak 15 dakika suyun süzülmesini bekleyin. Tohumları yüzeye serperek ekin. Üzerlerine ince bir tabaka, en fazla 1-2 mm elenmiş torf serpiniz. Çimlenme gerçekleşene kadar toprak nemli kalmalıdır. 16-21°C de 1-3 hafta arasında aydınlık ortamda çimlenme gerçekleşir.

Çimlenmeden sonra ilk gerçek yapraklar, yani 4 çift yaprak oluştuğunda, kökler zedelenmeden, filizleri daha geniş saksılara ya da bahçede çiçek tarhlarına taşıyarak şaşırtın. Her fide arası 10-20 cm mesafe bırakırsanız gelişimleri hızlanacaktır.

Püf noktası:

Fesleğen,adaçayı  ve nane gibi bitkilerin dallarını kesip baş aşağı gelecek şekilde asarsanız, küflenme ve dağılma olmadan yapraklarını kolaylıkla kurutabilirsiniz. İyi hava akımı olan sıcak bir yerde bir haftada kururlar. 

Bakımı ve diğer bilgiler

Aromatik bitkiler yoğun bir bakım istemezler. Sanılanın aksine hasat edilip biçildikçe güçlenir ve daha güzel gelişirler. Aromatik bitkilerin çoğu normal bahçe toprağında sıkıntısız büyürler. Yapı marketlerden alınan torflarla yetiştiricilikte mutlaka toprak bazlı torf alınmalı yoksa alınan torfa bahçe toprağı ilave edilmelidir. Toprak aromatik bitkilerin tadını ve kalitesini etkileyen ilk faktördür.

2. faktör ise güneştir. Ne kadar uzun saatler doğrudan güneş alırlarsa aromaları o denli yoğun olur. Sabah erken saatlerde hasat ettiğiniz aromatik baharatınız ile öğle güneşinde topladığınız bahar arasında tat ve aroma farkı olacaktır.

Kuraklığa dayanıklı olsalarda saksı yetiştiriciliğinde düzenli sulama esastır ve 3. faktördür. Düzenli sulanan, bol güneş alıp, sık sık hasat edilen aromatik bitkiler, şifalı baharat tarhlarınızı ve saksılarınızı doldurup taşarlar ve yıllarca sağlıklı bir şekilde sizin sağlığınıza gelişirler.

Nerede yetiştirilir ?

Küçük bahçe ve tarla üretimine uygun. Geleneksel tarım teknikleri ile yetiştiriciliğe uygun. Saksı bahçeciliğine uygun.

Geleneksel tohum

Bu ürün geleneksel tür olduğundan tohumu alınarak nesli devam ettirilebilir. Alınan tohumdan her yıl aynı kalitede bitki yetiştirebilirsiniz. Bitkiden toplayacağınız tohumları oda sıcaklığında, nem, rutubet, ışık almayan serince bir çekmece içinde saklayınız.

geleneksel sebze tohumuZengarden olarak biz geleneksel tohumların serbestçe  üretilmesini, çoğaltılmasını ve paylaşılmasını destekliyoruz. Geleneksel tohumlar tabiatın bize armağanı, insanlığın kültür mirasıdır ve tohum firmalarının tekeli altına giremeyecek kadar değerlidir.

Satışta olan tüm tohumların çimlenme testi yapılmış ve taze olarak paketlenmiştir.   
Her alışveriş, derlediğimiz hediye tohumlar ilave edilmiş ve zarar görmeyecekleri şekilde paketlenmiş olarak adresinize kargolanır.
Satın aldığınız ürünlerin detaylı kargo bilgileri için lütfen *KARGO * sayfamızı ziyaret ediniz.
Ekim zamanı : Her mevsim, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım, Aralık
Dikim yeri : Bordür ve Tarhlar, Saksıya uygun, Kaya bahçesi, Yerörtücü, İç mekan, Kır bahçesi
Özelliği : Çok yıllık, Kokulu, Kolay yetişen, Uzun süre çiçekli, Yaz kış yeşil, Yayılıcı örtücü, Evcil hayvan dostu, Böcek uzaklaştıran, Şifalı, Az bakım ister
İklim ve konumu : Yarı gölge, Güneşli, Dona dayanıklı, Sahil kesimi, Kuraklığa dayanıklı, Sıcağa dayanıklı
Çiçeklenme zamanı : İlkbahar, Yaz
Çiçek rengi : Beyaz
Türüne göre : saksı ve çiçek tarhı, Yerörtücü
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Limon aromalı kedi nanesi lemon catmint citriodora Kedi nanesi tohum çeşitleri satışı hızlı kargo kredi kartına taksit ile güvenilir bahçecilik online alışveriş sitesi www.zengardentr.com 874 HERB
Limon aromalı kedi nanesi lemon catmint citriodora

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.