Kokulu Sarah Bernardt şakayık paeonia soğanı ithal

FIYAT
:
154,68 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 14,57 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
şakayık-19
Kategori

Sarah Bernardt şakayık soğanı 
Hollanda'dan ithal kokulu

paeonia lactifolia

fidesi fidanı
gönderilecek ürün bitki boyu
bitki eni 40 cm
1 adet şakayık rizomu bitki boyu 75 cm

Şakayıklar sadece toprak ananın bizlere hediyesi olan Dünya'nın en güzel bitkileri değil, bahçenize dikerek belki de tüm peyzajınıza en değerli yatırımı yapacağınız da bir bitkidir. Her sezon bahar sonunda çoğalarak büyüleyecek çiçekler verse de, geçen 3-4 sezonla birlikte artık gözünüzü alamayacağınız çalı formunda bir çiçekler demedi bahçenizi süsleyecektir.

Büyüleyici kokusu, Etkileyici dolgun ve iri çiçekleri, az rastlanır olması ile şakayıklar serin alan bitkisi olup, ancak bir kaç püf noktasına dikkat edildiğinde kıyı bölgelerde de yetiştirilebilirler.

Unutmayın uzun yıllar bahçenizi süsleyecek, çok yıllık dona dayanıklı Şakayıklar, geçirgen, süzek toprak severler. Elinize geçecek çıplak kökleri Kuzey marmara ve İstanbuldan başlayarak tüm Karadeniz, İç bölgeler ve Doğu Anadolu'da dikerken, filizlenmeye başlamış gözlü kısımları en fazla toprağın 2.5-3 cm derinine dikiniz. Bu gözlerin toprağın üst kısmına yakın olması önemlidir. Kıyı Ege, Akdeniz sahil ve Güney Doğu Anadolu'nun ılıman bölgelerinde ise , filizlenen gözlü kısımlar toprağın en fazla 1 cm kadar altında olmalıdır. Daha derine dikmeyiniz.
Ilıman bölgelerde sabah ve akşam güneşi 3 er saatten yeterli olup, asla öğle güneşini doğrudan gören alanlarda dikimi yapılmaz. Diğer bölgelerde ise , dikim yapanlar bu bilgileri göz önünde bulundurarak, dikim yerine göre günde en az 6 saat gün güneş göreceği, serin bir alana dikimini yapabilirler.

Dikim yeri : Yarı gölge alanlar

Önerilen: Geniş saksılar, bordürler, küçük ya da geniş bahçe yetiştiriciliğine uygun.

Toprak :  Besince zengin, humuslu, drenajı yüksek toprak

Büyüme hızı :   Orta

Çiçeklenme dönemi :  Bahar sonu yaz başı

Dona dayanıklılık : Donlara tam dayanıklı

İklim kuşağı :   3-9 

Ömrü :  Çok yıllık kalıcı bitki

Dikim, bakım ve gübreleme :

Saksıda ve bahçede kolaylıkla yetişirler. Ekim dönemi sonbahar ve bahar başıdır. Dikim için sıcaklığın 10 derecenin altına düştüğü, toprakta halen çalışılabilir dönemi kaçırmayınız. Bahar dönemlerinde erken baharda dikimi tercih ediniz. Besin maddesince zengin topraklarda daha iyi gelişir. Kışı soğuk yazı sıcak bölgelerde verimlidir.

Dikerken rizom kökün üst kısmında kızıl pembeden beyaza renk alan sürgün uçlarını göreceksiniz. Bu kısım yukarı bakmalı ve üstü en falza 1-2 cm kalınlığında toprakla örtülmelidir. Aşırı derine dikimden kaçının. Kışa giriş dikimlerinde toprak üstüne ilk yıl ağaç kabuğu yaymak yararlı olabilir ancak bitki en sert donlara dahi dayanıklıdır.

Serin bölge bitkisidir.Bu nedenle yaz sonunda geçen bitki kışın kök olarak toprak altında geçirir. Yılda en az 30 gün soğuk havanın hatta kar yağmasının bitkiye zarardan çok faydası vardır. Sıcak ve ılıman bölgede dikimlerde, erkenci varyeteler tercih edilmeli, yarı gölge ve öğle güneşinden uzak, serin alanlara dikim yapılmalıdır. Gübreleme yavaş yarayışlı, kemik tozu, keçi gübresi, kompoz gübrelerle yapılmalı ve bahar başı tercih edilmelidir. Yavaş yarayışlı akıllı gübrelerimiz hem çiçek açtırmada hem de bitkiyi uzun dönem düzenli beslemede özellikle şakayık bitkisinde çok verimli olmaktadır.

fide fidan dikimi faydalı bilgiler fide fidan kargo bilgileri
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Kokulu Sarah Bernardt şakayık paeonia soğanı ithal Şakayık çiçeği çeşitleri online sipariş ile satın al kredi kartına taksit ve yetiştiricilik bakım bilgileri için websitesi Zengarden ziyaret et şakayık-19
Kokulu Sarah Bernardt şakayık paeonia soğanı ithal

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.