Kokulu passiflora incarnata fidesi meyveli sarmaşık

FIYAT
:
222,36 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 20,94 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
passiflora-9
Kategori
Passiflora incarnata fidanı
Meyve veren donlara dayanıklı, kokulu passiflora
passiflora incarnata - maypop - wild apricot
gönderilecek ürün
9 cm saksıda
fidesi fidanı

Passiflora Incarnata, 400’ün üzerinde türü olan passiflora ailesinin donlara ve soğuğa dayanıklı olan nadir türlerinden biridir. Mayıs'ın gelmesi ile açan anlamına gelen; Maypop; olarak ta bilinen incarnata, hızlı büyüyen diğer akrabaları gibi kısa sürede 4 metre kadar sarılarak boylanır. Çiçekleri kokulu olup, meyvesi dalından yenebilir.

Incarnata, passifloralara özgü deniz canlılarını anımsatan, karmaşık çiçekleri ile bahçenizde açan en iddialı çiçeklerden biri olacaktır. 8 cm çapa ulaşabilen çiçekler beyaz ya da mor çanak şekilli 10 adet taç yaprağın üstünde, korona adı verilen ve 360° derece çiçeği çevreleyen leylak ve mor tonlarında uzantıların bir araya gelmesi ile oluşmuştur.

Güney Doğu Amerika kökenli Maypop, incarnatalar, genelde güneşli, nemli ve verimli topraklarda sarılarak büyürler. Yarı gölgeye tahammülleri olduğu gibi gelişme döneminde buna ihtiyaçta duyarlar. Havalandırılmış, hafif, organik maddece zengin, humuslu ve nemli topraklarda gelişim gösterirler.

Şiddetli donlardan sonra dalları kuruyabilen bitkinin bahar başında kuru dalları temizlenmeli ve yeni sürgünlere yer açılmalıdır. Bahar sonu gelmeden sarıldığı çiti kısa zamanda dolduran bitki, yaz sonuna kadar çiçeksiz kalmaz. Her gün yeni çiçekler açacak olan incarnataların, geçen çiçeklerinin düzenli temizlenmesi çiçeklenmeyi artıracaktır.

Bitki sineklenmeyen ve böceklenmeyen, hiç bir zararlısı olmayan bir bitki olduğundan ilaçlama istemez. Bu da meyve de veren incarnataların değerini bir kez daha artırır. Kayısı büyüklüğünde fakat çok daha güçlü ve hoş kokulu bir tadı olan incarnatanın meyvesi, yine aynı aileden gelen ve yaygın Edulis’e benzer. Tadı tropik bir meyve olan Guava’yı andırır. Çekirdekli ve lifli bir yapısı olup, özellikle meyve suyu yapımında kullanılabilir.

Diğer Passifloralar gibi yaz kış yeşil, çok çabuk sarılan güçlü bir sarmaşıktır. Budama ile kolayca şekillendirilip sınırlanabilir, budandıkça çiçeklenen bir türdür. Çiçek boyu yaklaşık 7,5 cm ile 12,5 cm arasında değişir.

Dikim Yeri: Koyu gölgeden, güneşli alanlara kadar geniş bir alanda gelişebilirler.
Önerilen: Çiçek tarhları, geniş saksılar, bordürler, küçük ya da geniş bahçe yetiştiriciliğine uygun. İç mekan yetiştiriciliğine uygun.
Toprak: Besince zengin, humuslu, drenajı yüksek toprak
Büyüme Hızı: Hızlı
Çiçeklenme Dönemi: Bahar ayından itibaren sezon boyu ve Sonbahar
Bitkinin Maks. Eni: 12 m
Bitkinin Maks. Boyu: 15 m
Dona Dayanıklılık: Donlara dayanıklı
İklim Kuşağı: 6-11
Ömrü: Çok yıllık kalıcı bitki
Bakım: Passiflora yaprak çürüntülerinden elde edilen humuslu gübreleri tercih eder. Akıllı gübreler, yanmış çiftlik gübreleri de passiflora bakımında kullanılabilir. Bahçe toprağına dikimlerde gübrelenmeden ve özel hiçbir bakım istemeden yıllarca gelişip, çoğalabilir.
Ekim zamanı : Her mevsim, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım
Dikim yeri : Bordür ve Tarhlar, Kamelya ve çitler, Saksıya uygun
Özelliği : Çok yıllık, Hızlı kapatan, Kokulu, Kolay yetişen, Uzun süre çiçekli, Yaz kış yeşil, Yayılıcı örtücü, Meyveli, Şifalı, Az bakım ister
İklim ve konumu : Gölge, Yarı gölge, Güneşli, Dona dayanıklı, Sahil kesimi, Kuraklığa dayanıklı, Sıcağa dayanıklı
Çiçeklenme zamanı : İlkbahar, Yaz, Sonbahar, Kış, Yılın büyük kısmı
Çiçek rengi : Mor
Türüne göre : Sarmaşık
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Kokulu passiflora incarnata fidesi meyveli sarmaşık passiflora fidesi çeşitlerini bulabileceğiniz online tohum satışı web sitesi zengardentr.com passiflora-9
Kokulu passiflora incarnata fidesi meyveli sarmaşık

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.