Kokulu passiflora caerulea saksılı fidanı

FIYAT
:
193,35 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 18,21 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
passiflora-7
Kategori
Kokulu passiflora fidesi Caerulea
Donlara yarı dayanıklı mavi beyaz çiçekli çarkıfelek
passiflora caerulea - scented blue passion flower
gönderilecek ürün
9 cm saksıda
fidesi fidanı

Passiflora caerulea varyetesinin kokulu olanıdır.

Passiflora caerulea sarıcı bir bitki olup; aynı asma gibi helezon tutmaçlarla tutunarak inanılmaz bir hızla gelişir ve bazen boyu bir sezonda 9 metreye kadar ulaşır. Parlak yaprakları göz alıcıdır ve genellikle 5 parçalı küçük palmiyemsi bir yapıdadır. Kimi yapraklar 3 parçalı olabilirken kimi kez de yapraktaki parça sayısı 9'a kadar çıkabilir.

Ilıman iklimlerde her daim yeşildir. Örneğin İzmir’de kışın dahi yapraklarını dökmez. Ancak soğuk iklimlerde kışın yapraklarını döker ve baharla birlikte yeniden yeşile bürünür. 10 cm. çap büyüklüğe ulaşan çok renkli beyaz ve mor-mavi çiçekleri ile yaz boyu inanılmaz ve benzersiz bir göz ziyafetidir. Çiçeklerinin hafif naneli ananası andıran çok güzel bir kokusu vardır.

Büyüleyici ve cezbedici çiçekleri, kelebeklerin uğramadan geçemedikleri görkemli bir renk cümbüşüdür. Güneşi çok severler ve bulundukları ortama tropik bir görüntü katarlar. Çiçeklerinin göz dolduran egzotik görüntüleri nedeni ile ayrıca Passiflora ailesinin en zahmetsiz ve kolay gelişen türü olması nedeni ile tüm dünyada çok popülerdirler. Ülkemizde de yaygın olarak yetiştirilmekte olan bu güzel sarmaşık, güneş alan teras ya da balkonunuzda, varsa bahçenizde kolaylıkla büyür. Çiçeklenme dönemi onların en çok suya ve besine ihtiyaç duydukları dönemdir.

Dikim Yeri: Koyu gölgeden, güneşli alanlara kadar geniş bir alanda gelişebilirler.
Önerilen: Çiçek tarhları, geniş saksılar, bordürler, küçük ya da geniş bahçe yetiştiriciliğine uygun. İç mekan yetiştiriciliğine uygun.
Toprak: Besince zengin, humuslu, drenajı yüksek toprak
Büyüme Hızı: Hızlı
Çiçeklenme Dönemi: Bahar ayından itibaren sezon boyu ve Sonbahar
Bitkinin Maks. Eni: 4 m
Bitkinin Maks. Boyu: 5 m
Dona Dayanıklılık: Donlara yarı dayanıklı
İklim Kuşağı: 7-10
Ömrü: Çok yıllık kalıcı bitki
Bakım: Passiflora yaprak çürüntülerinden elde edilen humuslu gübreleri tercih eder. Akıllı gübreler, yanmış çiftlik gübreleri de passiflora bakımında kullanılabilir. Bahçe toprağına dikimlerde gübrelenmeden ve özel hiçbir bakım istemeden yıllarca gelişip, çoğalabilir.
Adem Başkaya
Büyüme hızı çok iyi. 4 ay geçti ve filizleri çoğaldı farklı taraflara büyümeye devam ediyor. Perlit katkılı toprağa ekmenizi tavsiye ederim. Bu arada kalından ziyade ince desteklere daha güzel tutunuyor.
Adem Başkaya | 11/09/2017
Kokulu passiflora caerulea saksılı fidanı her renk sarmaşık passiflora satışını bulabileceğiniz websitesi www.zenfide.com passiflora-7
Kokulu passiflora caerulea saksılı fidanı

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.