Confetti canna tesbih çiçeği soğanı çilli ithal

Geniş hatta dev yaprakları, tropik görüntüleri ve yaz başından sonbahar ortasına dek bir biri ardına açtıkları çiçekleri ile canna'lar oldukça dayanıklı ve arsız süs bitkileridir. Çok az bakım ve zahmetsizce her sezon çoğalırlar.
FIYAT
:
168,99 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 15,91 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
tesbih-7 X saksıda

Confetti canna tespih çiçeği saksıda
ithal çilli çiçekler

canna confetti

fidesi fidanı
gönderilecek ürün bitki boyu
bitki eni 60 cm
1 adet 9 cm. çaplı saksıda gönderilecektir bitki boyu 150-180 cm

Geniş hatta dev yaprakları, tropik görüntüleri ve yaz başından sonbahar ortasına dek bir biri ardına açtıkları çiçekleri ile canna'lar oldukça dayanıklı ve arsız süs bitkileridir. Çok az bakım ve zahmetsizce her sezon çoğalırlar.

Pek çok türü donlara ve soğuklara dayanıklı olan ancak ılıman iklimlerde çoşan bu bitkiler yaz aylarında sürerler, aşırı şiddetli don gören bölgelerde toprak altındaki yumrular sezon sonunda topraktan alınmalı, bahar ortası-sonu gibi tekrar dikilmelidir. Diğer hallerde kış aylarında saman, ağaç kabuğu gibi kök kısmı aşırı soğuklardan koruyacak herhangi bir örtüleme soğanların zarar görmeden her sezon sürmelerine yetecektir. 

Dikim yeri : Işık alan güneşli ve yarı gölge alanlar

Önerilen: Tüm dalyaların saksı performansı en az bahçe performansı kadar iyidir. İster çapı 20 cm ve daha büyük saksılarda ister bahçede yetiştirin.

Toprak :  Besince zengin, humuslu, drenajı yüksek toprak

Büyüme hızı :   Çok hızlı

Çiçeklenme dönemi :  Yaz

Dona dayanıklılık : Donlara dayanıklı. Uzun süre don gören bölgelerde yumrusu kış girişinde sökülmeli baharda yeniden dikilmelidir.

İklim kuşağı :   7-10 

Ömrü :  Çok yıllık

Dikim, bakım ve gübreleme :

Canna soğanı dikimi

Saksıda ve bahçede kolaylıkla yetişirler.

Yumru rizom uzun ve kalın bir köke benzer. Toprağın 5-6 cm derinine gelecek şekilde yan vaziyette rizomu dikin ve dikimin hemen sonrasında toprağın oturması için bolca sulayın. Daha sonra havalar ısınınca sürgünler başlayacağından bu döneme dek aşırı sulamadan da kaçınarak ancak toprağı hafif nemli kalsın diye arada bir sulama yapın.

Bakım ve istekleri

Kolay. Çiçeklenme döneminde uzun çiçek saplarını vazolarınızı süslemek için kesmekten çekinmeyin. Bu bitkiye zarar vermez. Siz kestikçe daha gür yenisini süreceklerdir. Sezon bitiminde bitki kendi kendine geçene dek yapraklı yeşil kısmı kesmeyiniz. Bekleyin, tüm yapraklar doğal olarak geçip, kuruyunca topraktan 4 parmak yukarısından keserek geçen bitkiyi temizleyiniz.

 Aşırı soğuk bölgelerde, ilk donlardan sonra soğanları sökün, havadar bir yerde 2-3 gün kurumalarına izin verin. Soğanlarınızı bu halde, kese kağıtlarında ya da kuru ( tamamen kurumuş ) torf, saman, gazete şeritleri içinde kışın 5-10 derece ısıda serin, nem almayan, karanlık bir yerde saklayabilirsiniz.

Tüm soğanlı bitkilerde sezonluk gübreleme için verimi ve etkisi kanıtlanmış osmocote akıllı gübre öneriyoruz. Sadece sezon boyu gübreleme için 4 aylık yıl boyu bitki bakım ve beslemesi için 9-12 aylık  akıllı gübre satış sayfalarına ulaşmak için tıklayınız. Bunun haricinde bahçe dikimlerinde daha ekonomik ve uzun yarayışlı kompost gübremizi de deneyebilirsiniz.

 

fide fidan dikimi faydalı bilgiler fide fidan kargo bilgileri
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Confetti canna tesbih çiçeği soğanı çilli ithal Canna tespih çiçeği soğanı ithal çeşitleri sipariş www.zengardentr.com tesbih-7 X saksıda
Confetti canna tesbih çiçeği soğanı çilli ithal

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.