Kırmızı marul tohumu fransız kış marulu

Atalık Rouge de Hiver Fransız kırmızı marul tohumu. Kış Kırmızısı anlamına gelen - Rouge de Hiver - atalık Fransız marul varyetesidir. Özellikle soğukla birlikte gelişim gösterdiğinden sonbahar ekimleri için uygundur. Toprağa yakın dip kısmı koyu yeşil olan marulun, uç yaprak kısımları bronzdan koyu kırmızıya geçiş gösterir.
FIYAT
:
59,26 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 5,58 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
286 V
Kategori
Kırmızı marul tohumu
kırmızı kış marulu
gurme Fransız marul
lactuca sativa
romain rouge de hiver
gönderilecek ürün
paketteki tohum adedi: ort. 50 tohum
fidesi fidanı

Atalık Rouge de Hiver Fransız kırmızı marul tohumu. Kış Kırmızısı anlamına gelen - Rouge de Hiver - atalık Fransız marul varyetesidir. Özellikle soğukla birlikte gelişim gösterdiğinden sonbahar ekimleri için uygundur. Toprağa yakın dip kısmı koyu yeşil olan marulun, uç yaprak kısımları bronzdan koyu kırmızıya geçiş gösterir.
Genellikle körpe mini yaprak marul olarak tüketilse de, bakımla birlikte güzel baş yapabilir. Tatlı ve dolgun, lezzetli, yağlı bir tadı vardır. Hızlı gelişen varyete 28 günde yaprak yeşillik hasadına 60 günde ise göbek marul hasadına imkan verir.
Satışta olan tohumlar işlenmemiş, ilaçsız, geleneksel tohumlardır. Yetiştirdiğiniz meyvesinden tohum alabilirsiniz. Meyveden aldığınız tohumları oda sıcaklığında, nem, rutubet, ışık almayan serince bir çekmece içinde saklayınız.
 
Dikim Yeri: Bahçe ve tarla üretimine uygundur.
Ekim: Toprağın işlenebilirliği olduğu sürece yıl boyu ekim yapılabilir. İyi bir çimlenme için toprak sıcaklığı 4,4 ºC ile 26,7 ºC arasında, en uygun hava sıcaklığı 24 ºC olmalıdır. Ekimden 6-10 gün sonra tohumlar çimlenir ve toprak yüzüne çıkarlar. Bitkiler 3-4 yapraklı olduğu zaman yastıklarda seyreltme yapılır. Fidelikte yabani otlar ayıklanır, sulama, hastalık ve zararlılarla mücadele yapılır.Tohum ekim zamanı Akdeniz sahil kuşağında Ağustos-Aralık ayları, dikim Eylül-Ocak aylarıdır. Hasat Ekimde başlar, periyodik olarak çok soğuk kış ayları hariç Haziran sonuna kadar devam eder. Yayla şartlarında tohum Martta ekilir, Nisan, Mayısta dikilir, hasat Temmuz-Eylül aylarında olur
Çimlenme: Marul her mevsim rahatlıkla ekilebilir. Soğuğa karşı dayanıklıdır. İç mekânda ekip dışarı alınacaksa sadece peat torfa ekin çünkü kökleri hassastır. En iyisi doğrudan yerine ekmektir. 20 cm mesafe bırakarak tohumları, neredeyse yüzeye ekip üzerlerini çok az toprakla bir elek yardımıyla örtün. 1-2 mm geçmesin. 7 günde çimlenirler. Toprağı nemli tutuğunuz müddetçe yaz kış üretebilirsiniz. Organik gübre kullanın, zaman zaman diplerini çapalayarak toprağı havalandırın.
Bakım: Salata ve marullar soğuğa kısmen dayanıklı, nemli hava koşullarına gereksinim duyan serin, ılık iklim sebzesidir. Vejetasyon süresi kısa olduğundan Türkiye'nin tüm bölgelerinde yetiştirilebilir. Yazları serin geçen bölgelerde yaz yetiştiriciliği de mümkündür.
Salata ve marullar iyi drene edilmiş, özellikle 25-30 cm.lik toprak tabakasında humusça ve besin maddelerince zengin, tınlı kumlu veya kumlu tınlı toprakları sever.
Fideler 6-7 yapraklı olunca tarlaya dikilirler. Yaprak salata, yağlı baş salata ve marul çeşitleri nispeten daha küçük olduğundan, kıvırcık baş salatalara göre daha dar aralıkla dikilmelidir. Baş salatalarda m2'de 7-12 bitki bulunmalıdır.
Genelde karık yönteminde dikim ikili sıralar halinde yapılmalıdır. Fideler sıra arası 30-35 cm, sıra üzeri 25-30 cm olmak üzere dikilirler. Dikim sonrası bitkilere bol can suyu verilmelidir.
Salata ve marulların büyüme periyotları kısa olduğundan gübre istekleri fazladır. Yavaş yarayışlı Kompost hayvan gübresi, peletli gübreler ve organik gübrelerle desteklenen toprakta yetişen marul bol hasat verir.
Diğer: Bitki atalık tür olduğundan tohumu alınarak nesli devam ettirilebilir. Alınan tohumdan her yıl aynı kalitede bitki yetiştirebilirsiniz. Meyveden aldığınız tohumları oda sıcaklığında, nem, rutubet, ışık almayan serince bir çekmece içinde saklayınız.
Yetiştirme yeri : Bahçe
Özelliklerine göre : Saksıda da yetişen, Erkenci, Geleneksel tohum
Türüne göre : Sebze
Hasat sezonu : İlkbaharda hasat, Yaz aylarında hasat, Sonbaharda hasat, Kış aylarında hasat, Dört mevsim hasat
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Kırmızı marul tohumu fransız kış marulu Marul tohum çeşitleri satışı, dikim, ekim, bakım, üretim bilgisi uygun fiyat, hızlı kargo, kapıya teslim Türkiyenin en büyük lider fidanlığı Zengarden 286 V
Kırmızı marul tohumu fransız kış marulu

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.