Frezya soğanı ithal katlı kokulu karışım freesia bulb

FIYAT
:
65,74 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 6,19 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
Frezya-1
Seçenekler
Seçenekler

Katmerli kokulu frezya soğanı karışımı
ithal ürün 

freesia double mix

fidesi fidanı
gönderilecek ürün bitki boyu
bitki eni 5/6+ cm
pakette 10 adet soğan bitki boyu 50 cm

Frezya, kayısı çiçeğinin kokulu katmerli çiçek açan türlerinin karışımıdır. Her paket içinden farklı kombinasyonlarda değişik renkler çıkabilir.

Zengarden soğanlarının kontrolleri:

Zengarden soğanları yetiştirici ülkemiz olan Hollanda'da Zengarden için paketlenir. Soğanlar yapı marketlere giden daha ekonomik ve düşük kalibreli soğanlardan farklı olarak firmamız tarafından belirtilen ölçülerde yüksek kalibrede soğanlardan seçilir. Her bir soğan tek tek çeşit adına göre kontrole girer ve Hollanda makamlarınca tek tek sertifikalandırılır. Bu sertifika soğanın kalibresi, cinsi, rengi, çeşit adı gibi sizin satış sayfalarında gördüğünüz tüm detayları kapsar. Sertifikalı soğanlar Türkiye gümrüğüne gelir ve aynı sertifikasyonu bu kez Türk makamları her soğandan örnekler alarak yeniden yapıp onaylarlar. Depomuza gelen soğanlar son kez gözden geçirilir ve raflara çıkmadan doğrudan depolarımızdan siparişlerinize göre aynı gün kargolanmaya başlar. Her soğan paketi üzerinde sizin de kontrol edebileceğiniz varyete ismi yazılıdır. Bizden kaynaklı hata olması durumunda soğanlar elinize geçer geçmez bize email ile bildirmeniz yeterlidir.

Önerilen: Saksı ve bahçe yetiştiriciliği için uygun

Toprak :  Besince zengin, humuslu, drenajı yüksek toprak

Büyüme hızı :   Çok hızlı

Çiçeklenme dönemi :  Bahar aylarında

Dona dayanıklılık : Donlara dayanıklı.

İklim kuşağı :   7-9 

Ömrü :  Çok yıllık

Dikim :

Frezya kormları çiçek tarhlarına veya saksılara dikilebilir. Sonbaharda çiçek almak için ilkbaharda, ilkbaharda çiçek almak için eylül ayında dikim yapılmalıdır. Frezya düşük sıcaklıkta yetişen bitki olduğu için üretim genellikle kış aylarında yapılır.  Gevşek ve kumlu topraklarda dikim, derin yapılmalıdır. Hafif topraklarda dikim derinliği genel olarak kormlar (soğanlar) için 5 cm, kormeller (yavru soğanlar) için de 3,5 cm kadar olmalıdır. Dikim mesafesi ise soğan büyüklüklerine göre değişir. Yavru soğanlarda sıra arası mesafe 5 cm iken, büyük soğanlarda mesafe 10-15 cm kadar çıkar. 

Dikimin hemen ertesinde derinlemesine iyice sulama yapılır. Soğan dikiminden sonra hemen ilk sulamayı güzel bir şekilde yapmak önemlidir. Daha sonrasında eğer yağmurlar başlamışsa yağmur sıklığına göre sulama tamamen kesilebilir. Unutmayınız frezya dış mekan bitkisi olup, kışı soğuk hatta karlı ve nemli toprak altında geçirirler ise güzel çiçeklenirler. 

Bakım ve istekleri

Soğanlı bitkiler besinlerini kendi bünyelerinde depolar. Eğer ki soğanlarınızı tek bir sezon için yetiştirecekseniz gübrelemenize gerek yoktur. Kalıcı yetiştirmek istiyorsanız; dikimden önce toprağın ihtiyacına göre temel gübreleme yapılmalıdır. Dikimden sonra yetişme tekniğine göre uygun zamanlarda gübreleme yapılır. Gübrelemede kimyasal gübrelerin yanında çok olmamak kaydıyla ahır gübresi de kullanılabilir. Frezya yetiştiriciliğinde fosfat içeren gübreler kullanılmamalıdır.

Tüm soğanlı bitkilerde gübreleme için verimi ve etkisi kanıtlanmış osmocote akıllı gübre öneriyoruz. Sadece sezon boyu gübreleme için 4 aylık yıl boyu bitki bakım ve beslemesi için 9-12 aylık  akıllı gübre satış sayfalarına ulaşmak için tıklayınız. Bunun haricinde bahçe dikimlerinde daha ekonomik ve uzun yarayışlı kompost gübremizi de deneyebilirsiniz.

 

Hastalık ve Zararlılar 

Fusarium çürüklüğü (Fusarium oxysporum): Hastalıklı soğanlar ya hiç gelişemez ya da zayıf gelişim gösterirler. Hastalık geçiren bitkilerin yaprak rengi yeşilden sarıya döner. Kökler kahverengileşir ve çürürler. Soğanların yüzeyinde kahverengi lekeler gözlenir. Toprak sıcaklığı arttıkça hastalığın yayılması hızlanır. 
Kontrolü: 
1. Hastalıklı soğanlar derhal ayrılmalıdır. 
2. Hastalık bir başka bitkiden bulaşabilir. Bu durum göz önünde bulundurulmalıdır. 
3. Toprak sterilizasyonu yapılmalıdır. 
4. Soğanlar dikimden önce fungusitlerle muamele edilmelidir.  
5. Soğan elde etmek için yapılan frezya yetiştiriciliğinde drenaj ve nemlilik gibi faktörler en uygun şekilde ayarlanmalıdır.

 

 

fide fidan dikimi faydalı bilgiler fide fidan kargo bilgileri
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Frezya soğanı ithal katlı kokulu karışım freesia bulb Frezya çiçek soğanı çeşitleri online sipariş ile satın al kredi kartına taksit ve yetiştiricilik bakım bilgileri için websitesi Zengarden ziyaret et Frezya-1
Frezya soğanı ithal katlı kokulu karışım freesia bulb

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.