Kaşık sukabağı tohumu çizgili 3 renkli dekoratif kabak

FIYAT
:
76,05 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 7,16 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
165 GRD

Kaşık su kabağı tohumu

Küçük boy

ekin, yetiştirin, kurutun
tohumlar bizden yaratıcılık sizden
bir pakette 10 tohum

Hem yetiştirirken canlı, parlak renkleri ile dalları süsler hem de kuruttuğunuzda, minik su kabakları elde etmenizi sağlar.

Özellikle el işçiliği ile bir şeyler yaratmayı sevenler için birebir bir uğraş hatta gelir kapısıdır. Kurutulmuş kaşık sukabağının tombul kısmından dikine kesmeniz yeterli. Doğal formu kesildiğinde kaşık şekilli olduğundan, artık gerisi sizin yaratıcılığınıza kalıyor. İster minik cam boncuklarla süsleyin, ister el boyaması ile değerli ve eşsiz süs eşyaları yaratın.

Üstelik küçük alanlarda da yetiştirmeye müsait, çok da bereketli bir tür kaşık sukabağı. Taze olarak da hem rengini hem de formunu 4-5 ay korur.

Tohumundan her yıl üretmek için; Meyveler tam olgunluğa eriştikten sonra toplanmalı, serin, kuru bir yerde kurumaya bırakılmalıdır. Tohumlar bizden, yetiştirmesi ve yaratıcılığınızı göstermeniz sizden.

Sukabakları tek kökten ortalama 10-20 sukabağı verirler. 5 tohumdan ortalama 100'e yakın sukabağı alırsınız.

Tohum ekimi

Tohumlar iç mekânda Şubat ayından itibaren, dış mekânda ise son donlardan sonra toprak ısınmaya başlayınca ekilir.

Nasıl çimlendirilir ?

Kabak dikiminden önce toprağınızı hazırlayın. Kabak, gübresi bol, nem tutumu yüksek kaliteli bahçe toprağı sever. Yetiştirme öncesi ve ilk meyve tutumundan sonraki dönemde de toprağının havalandırılmasını ve gübrelenmesini ister. Yavaş yarayışlı Kompost hayvan gübresi, peletli gübreler ve organik gübrelerle desteklenen toprakta yetişen kabak bol hasat verir.

Tohumlar iç mekânda Şubat ayından itibaren, dış mekânda ise son donlardan sonra toprak ısınmaya başlayınca ekilir. İç mekânda erken fidelenen tohumlar, erken hasat almanızı sağlar. Kabak Haziran ayından başlayarak, ilk donlara kadar sürekli meyve verir.

Kaliteli, nemli, havalandırılmış ekim toprağına tohumları 1 cm derine ekin. Sulayın. 24°C de tohumlar 6-10 günde hızla filizlenir. İç mekânda elle alınabilir duruma gelen filizler daha geniş saksılara alınarak dış mekâna dikilene kadar fidelenmelidir. Dış mekânda filizler, her yöne 60 cm aralık kalacak şeklide, fide olduklarında taşınarak şaşırtma işlemi yapılır. Düzenli sulanan bitki, meyve vermeye başladığında gübreleme yapılmalıdır. Bundan sonra 14 günde bir sıvı gübre verilebilir. Meyve verimini takiben düzenli hasat yapın. Meyve boyu istediğiniz boya geldikçe toplamanız önerilir.

Meyvenin aşırı büyümesine izin vermeniz ve tohuma bırakmanız, hasadı sonlandırır ve kabaktan verim almanız aksar. Sabah erken saatlerde çiçeklerini toplayabilirsiniz. Sulamayı gece saat 10 sularında ya da sabah erkenden yapmanız, daha sağlıklı gelişimine imkan sağlar.

Bakımı ve diğer bilgiler

Düzenli sulanan bitki, meyve vermeye başladığında gübreleme yapılmalıdır. Bundan sonra 14 günde bir sıvı gübre verilebilir. Meyve verimini takiben düzenli hasat yapın. Meyve boyu istediğiniz boya geldikçe toplamanız önerilir. Meyvenin aşırı büyümesine izin vermeniz ve tohuma bırakmanız, hasadı sonlandırır ve kabaktan verim almanız aksar. Sabah erken saatlerde çiçeklerini toplayabilirsiniz. Sulamayı gece saat 10 sularında ya da sabah erkenden yapmanız, daha sağlıklı gelişimine imkan sağlar.

Nerede yetiştirilir ?

Bahçe ve tarla yetiştiriciliğine uygun.

Diğer

Bitki geleneksel tür olduğundan tohumu alınarak nesli devam ettirilebilir. Alınan tohumdan her yıl aynı kalitede bitki yetiştirebilirsiniz. Meyveden aldığınız tohumları oda sıcaklığında, nem, rutubet, ışık almayan serince bir çekmece içinde saklayınız. Bu aldığınız tohumları dikim öncesi yetiştirebilecek kişilerle paylaşınız ve onlara tohumun geleneksel olduğunu, sezon sonunda meyveden neslin devamı için tohum alması gerektiğini anlatınız. Ancak bu şekilde ülkemizde geleneksel tohumları kaybetmeden koruyabileceğimizi unutmayınız.

Satışta olan tüm tohumların çimlenme testi yapılmış ve taze olarak paketlenmiştir.   
Tohumla birlikte size ücretsiz olarak ayrıntılı Türkçe yetiştirme ve detaylı tohumdan çimlendirme bilgileri gönderilecektir. Her alışveriş, derlediğimiz hediye tohumlar ilave edilmiş ve zarar görmeyecekleri şekilde paketlenmiş olarak adresinize kargolanır.
Satın aldığınız ürünlerin detaylı kargo bilgileri için lütfen *KARGO * sayfamızı ziyaret ediniz.
Yetiştirme yeri : Bahçe
Özelliklerine göre : Dekoratif, Geleneksel tohum
Türüne göre : Sebze
Hasat sezonu : Yaz aylarında hasat, Sonbaharda hasat
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Kaşık sukabağı tohumu çizgili 3 renkli dekoratif kabak Süs kabağı tohum çeşitleri satışı hızlı kargo kredi kartına taksit ile güvenilir bahçecilik online satış web sitesi zengardentr.com 165 GRD
Kaşık sukabağı tohumu çizgili 3 renkli dekoratif kabak

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.