Karışık renk sümbül soğanı ithal 5 adet

FIYAT
:
193,35 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 18,21 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
sümbül-18

Kokulu sümbül soğanı karışımı ithal
14/15 cm soğan çevresi

hyacinthus mix

fidesi fidanı
gönderilecek ürün bitki boyu
bitki eni 10 cm
her pakette 5 adet  soğan  bitki boyu 25 cm

Sümbüllerin anayurdu Doğu Akdeniz'dir. Muhteşem kokusu ve zarif görüntüsüyle eskilerden bugüne dek şiirlere ve şarkılara konu olan geleneksel bir çiçeğimizdir. Ülkemizde doğada bulunan bu çiçekler zamanla Avrupa'ya götürülmüştür. Özellikle de Hollandalı üreticiler tarafından aşılanarak bin bir çeşit sümbül elde etmişlerdir. Çok türde renklere sahip olan sümbüllerin tatlı ve yoğun bir kokusu vardır. Bir sap çevresine dizilmiş zarif çiçekleri ile Dünya'nın her yerinde en çok tercih edilen süs bitkilerinden biri olmuştur. 1001 gece masallarında adı geçen, uğruna servetler ve aşklar verilen büyülü bir çiçektir sümbül.

Dikim yeri : Güneşli ve yarı gölge alanlar. 

Önerilen: Saksı ve bahçe yetiştiriciliğine uygun. 

Toprak :  Su tutmayan süzek topraklarda yetişir.

Büyüme hızı :   Hızlı

Çiçeklenme dönemi :  Bahar

Dona dayanıklılık : Donlara tam dayanıklı

İklim kuşağı :   5-9 

Ömrü :  Çok yıllık

Dikim, bakım ve gübreleme :

Sümbül soğanları, havanın 15 derece altına düştüğü zamanlarda yani Eylül, Ekim, Kasım aylarında dikimi yapılır.

Toprakta donlara tam dayanıklı, saksı ve konteyner yetiştiriciliğinde ise aşırı uzun süreli donlardan etkilenebilir. Doğu Anadolu bölgesi dışındaki illerde bu tür sorunları olmaz.

Toprağa dikimlerde derinliği 10 cm olan çukura dikilip üzeri toprakla örtülür. Saksı dikimlerinde ise sürgün ucu kısmı toprağın dışında kalacak şekilde soğan toprağa gömülür. 

Sonbahar ayları dikim için uygun olup, soğanlar elinize geçer geçmez dikmenizde fayda var. Dikimin hemen ertesinde bol temiz suyla derinlemesine bir kez sulamayı ihmal etmeyin. Daha sonra sadece toprağı nemlendirmek için sulama yapılmalı, dış mekanda tutulan bitkiler ise yağmur sezonu başlaması ile birlikte bir daha sulanmamalıdır.

Sümbül soğanı güzel çiçek açmak için soğuklama dönemine ihtiyaç duyar. Yani soğanları iç mekanda dikerseniz çiçeklenmeyebilirler. Bunun yerine saksı dikimlerinde, bitki saksısı ile kışı dışarıda geçirmelidir. En az 6 hafta soğukta kalan saksı daha sonra iç mekana alınarak çiçeklendirilebilir.

Toprak olarak geçirgen süzek, hafif kumlu toprakları tercih edebilirsiniz. Pek çok soğanlı bitki satışta olan hazır çiçekli bitkiler toprak karışımlarında da sorunsuz yetişirler. Toprak karışımına dilerseniz 9 aylık akıllı gübre de  ekleyebilirsiniz. Soğanın sürgün ucu yukarıya bakmalı, kök kısmı olan yuvarlak tarafı ise toprağa oturmalıdır.

fide fidan dikimi faydalı bilgiler fide fidan kargo bilgileri
ÇİÇEK TOHUMLARI
sümbül soğanları ne renk Zengarden cavap: 5 ya da 6 farklı rengin karışımı. Yani paket içindeki her soğan farklı bir renk. Beyaz, sarı, kırmızı, pembe, mavi, mor ve eflatun karışıma giren renkler.
SİBEL CEYLAN | 09/11/2019
Karışık renk sümbül soğanı ithal 5 adet Sümbül soğanı ve diğer çiçek soğanı çeşitleri satışı, dikim, ekim, bakım, üretim bilgileri uygun fiyat, hızlı kargo ile kapıya teslim Türkiyenin en büyük lider fidanlığı Zengarden İzmir sümbül-18
Karışık renk sümbül soğanı ithal 5 adet

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.