Kalanchoe pumila sukullent bitki

FIYAT
:
113,39 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 10,68 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
Sukulent-23
Kalanchoe pumila pembe çiçekli

kalanchoe pumila
gönderilecek ürün
1 adet saksı çapı 5.5 cm
fidesi fidanı

Yapısı: Sukulent yapılı dikensiz gövde.

Konum: Güneşli ve yarı gölge alanda sağlıklı gelişir. Aşırı gölgede yapısı bozulacağından mutlaka aydınlık ortamları tercih ediniz. Sukulent bitkilerde genel kural bitkinin öğle güneşini tam tepeden almayacağı ancak gün boyu aydınlık bir yerde konumlandırılmasıdır. Öğlen güneşinin yakıcı etkisinden uzak ancak diğer saatlerde güneş alan sukulentler daha kompact, daha yüksek kalitede renk veren bir yapıda olurlar ve çiçeklenmeleri artar.

İklim: Donlara karşı yarı dayanıklı. Kış aylarında sulamayı en aza indiriniz gerekirse durdurunuz.

Dikim Yeri: Saksıda ve yarı gölge, yaz aylarında aşırı güneşten sakının.
Önerilen: Koleksiyon bitkisi
Büyüme Hızı: Hızlı
Çiçeklenme Dönemi: Bahar dönemi
Bitkinin Maks. Eni: 20 cm
Bitkinin Maks. Boyu: 40 cm
Dona Dayanıklılık: Donlara karşı yarı dayanıklı. Kış aylarında sulamayı en aza indiriniz gerekirse durdurunuz.
İklim Kuşağı: 9-11
Ömrü: Çok yıllık
Gübreleme: Sukulent bitkilerde bahar başında ve gelişim dönemlerinde gübreleme yapmak doğrudur. Gübrelemede akıllı gübre kullanımı yıl boyu bitkinin hem düzenli hem de tam ihtiyaç duyduğu anda, ihtiyaç duyduğu kadar besin almasını sağlayacağından en pratik, ekonomik ve sağlıklı yoldur. Akıllı gübreler kaktüs ve sukulent bitkileri korumanız gereken toprak tuzluluğu yaratmazlar. Akıllı gübre kullanmayacak yetiştiricilerin sıvı inorganik gübreleri ve kaktüsler için özel üretimleri tercih etmeleri yerinde olacaktır. Kaktüs ve sukulentleri asla aşırı gübrelemeyiniz. Hiçbir bitki ölçüden fazla gübre verildiğinde daha sağlıklı gelişmez ve kısa sürede ölür. Yeni başlayan ve profesyonel koleksiyoncular için en ideal seçim satışlarımızda da bulunan akıllı gübre dir. Tek uygulama ile yıl boyu bitkiyi besler ve asla doz aşımı ya da eksik gübre verme gibi sıkıntılar yaşamazsınız. Zengarden olarak tüm anaç bitkilerimizde akıllı gübreler kullanılmaktadır.
Sulama: Sulama yöntemi diğer bitkilerden farklıdır. Suladığınız zaman derinlemesine ve iyice, bol sulayınız. Daha sonra toprağı kuruyana dek sulama yapmayınız. Toprağı kuruduktan sonra ya da kurumaya yakın olduğunda yeniden sulayınız. Soğuk aylarda sulamayı en aza indiriniz. Yaz ayları ve gelişme döneminde ise sulamayı artırınız. Her iki dönemde de aşırı sulamadan kaçınınız.

Hem derinlemesine ve bolca sulayın derken diğer yandan aşırı sulamadan kaçının dememiz akıl karıştırabilir. Aşırı sulama azar azar ve sık sık sulamadan dolayı toprağın sürekli olarak özellikle de üst kısmının nemli kalması demektir. Oysa doğru sulama da saksıya alabildiğince su verilir. Saksının alt deliklerinin tümünden suyun süzülerek çıkması sağlanır. Bekletmeden ikinci bir kez temiz ve taze su ile aynı saksı yeniden sulanır ve tüm toprağının suyu aldığından emin olunur ve bir daha ki sulamaya dek toprağın kuruması beklenir. Toprağın kurumasının ardından bitki yeniden aynı teknikle sulanır.

Kış aylarında ısıtmasız dış mekanda tutulan bitkiler ise neredeyse hiç sulanmadan tüm kışı atlatabilirler. Özellikle don tehlikesi olan günler toprakları mutlaka kuru olmalı, ıslaksa dondan korunaklı bir yere alınmalıdırlar.
Toprak: Sukulent ve kaktüs bitkilerinde sulama kadar önemli bir diğer konu topraktır. Unutmayın bu bitkilerin yetiştiği yerlerde organik maddeler azdır. Bu nedenle kaktüs ve sukulent bitkilere özel topraklar kullanınız. Doğrudan ağır ve geçirgenliği zayıf bahçe toprağına dikerseniz kısa sürede bitkinizi kaybedebilirsiniz. Toprak geçirgenliği çok yüksek olan ponza, cüruf, lav taşı, çakıl gibi geçirgenliği artırıcı volkanik taşlarla zenginleştirilmelidir. Zengarden da biz çoğu kaktüs ve sukulent bitkimizde %80 curüf ve ponza karışımına % 20 torf, derekumu ve diğer dolgu malzemelerinden oluşan akıllı gübreli karışımlar kullanıyoruz. Dikkat ederseniz karışımlarımızın %80 gibi ağırlıklı olan kısmının tamamı ponza ve curüftan oluşmakta ve buda kaktüs ve sukulent bitkilerimize en ideal şartları sağlamaktadır.
Saksı değişimi: Kaktüs ve sukulentlerde saksı değişimi daha çok toprak yenileme için yapılır. Asla eski saksısından çok büyük bir saksıya dikim yapmayınız. Saksı değişimlerinde maksimum 1 boy büyük saksıya alınız ve bu saksıda en az 2 sene tutmaya gayret gösteriniz. Saksınızın sayıca çok ve yeterli su gideri olmalı, içine doldurduğunuz toprak geçirgenliği yüksek kaktüslere özel toprak olmalıdır.

Yukarıda anlatılan tüm veriler ve öneriler genel olarak kaktüs ve sukulent bitkilerin yetişme ihtiyaçları göz önüne alınarak verilmiştir. Mutlaka aynı bitkinin sadece farklı renk açan iki varyetesi dahi küçükte olsa farklı ihtiyaçlar sergileyebilirler. Saksı değişimi dahil yukarıdaki tüm veriler sizin yetiştiricilik tekniklerinize, bitkinin bulunduğu ortama su ve toprak kalitesine göre değişiklik gösterebilir. Bazı echeveria türleri aynı saksıda 5 yıl hiç değişim olmadan gelişebilirken, bir başka echeveria türü küçük bir fideden yaklaşık 25 cm çapa sadece 3-4 ayda erişebilir. Bu nedenle böyle hızlı gelişen bir türü aynı saksıda en az 2 yıl bekletmek eziyet olacaktır. Yetiştiricilik yaparken bitkinizi gözlemleyin ve isteklerine göre onu mutlu edecek uygulamalarda bulunun.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Kalanchoe pumila sukullent bitki Geniş kaktüs ve sukulent çeşitlerini sipariş edebileceğiniz online sipariş sitesi Sukulent-23
Kalanchoe pumila sukullent bitki

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.