İngiliz kekik fidesi kışlık english winter thyme

FIYAT
:
49,38 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 4,65 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
kekik-8
Kategori
Seçenekler
Seçenekler
İngiliz kekik fidesi - kışlık
Yayılıcı, küçük yapraklı, yoğun aromalı
thymus vulgaris-english winter thyme
gönderilecek ürün
seçeneklerden seçiniz
fidesi fidanı

İngiliz kışlık kekik, boylanmayan, yanlara doğru yayılarak genişleyen, küçük yapraklı ve ince dallı şifalı bir bitkidir. Hayli aromatik bitki kokusunu tüm bahçeye yayar. Açık eflatun çiçekleri yaz aylarında bitkiyi süsler. Yaz kış yeşil, donlara olduğu kadar aşırı sıcak ve kuraklığa da dayanıklı kekik rahatlıkla ülkemiz genelindeki tüm bahçelerde yetiştirilebilir. Saksı bitkisi olarak oldukça verimli olan kekikler, baharat bahçelerinin de en favori aromatik baharatıdır.

Mutfak baharatı olarak et lezzetlendirmesinde kullanılanılan İngiliz kekiği nane ile birlikte en popüler baharat türüdür. Küçük yaprakları yüksek oranda şifalı ve kokulu yağları barındıran bitki, ağır ateşte pişen yemeklerde taze olarakta kullanılır.

Genel olarak kekikler
Kekikler hızlı ve çabuk gelişir. Aynı zamanda çok yıllık bitkiler olup, pek çok türü donlara ve kuraklığa dayanıklıdır. Tamamı çiçeklenirler ve çiçeklenme dönemleri kesme çiçekleri dahi kıskandıracak türdendir.

Yayılıcı ve sarkan türleri yer örtücü olarak kullanılabilir ve üzerine basıldığında hoş bir koku yayarlar. Şifalı otların en bilineni ve belki de mutfak baharatlarının en sık kullanılan bitkisidir kekik. İçinde yüksek oranda uçucu şifalı yağlar barındırır. Akılda kalıcı, yoğun kokusunu da, iyileştirici şifalı etkilerini de hep bu yağlardan aldığından, taze olarak tüketilmesi tavsiye edilir. Kurutulmuşu her ne kadar kokuyu kaybetmese de şifalı özelliklerinin büyük bir kısmını depolama sırasında yitirir.

Kekikler her türlü ancak özellikle hafif killi ve ağır topraklarda iyi gelişim gösterirler. Çalı formunda gelişip, gövdesi kalınlaştığından bonsaisi yapılır. Çiçeklenme ertesi oluşan tohum keselerinin dalında tamamen kuruması beklendikten sonra tohumu toplanır. Taze olarak özellikle çorba ve et yemeklerinde kullanılan kekik, örtüye serilerek ya da baş aşağı asılarak kurutulur ve cam kavanozlarda tamamen kuruduktan sonra muhafaza edilebilir.

Dikim Yeri: Güneşli
Toprak: Geçirgen bahçe toprağı
Büyüme Hızı: Hızlı
Çiçeklenme Dönemi: Bahar ve Yaz
Bitkinin Maks. Eni: 25 cm
Bitkinin Maks. Boyu: 15 cm
Dona Dayanıklılık: Dayanıklı
İklim Kuşağı: 4-10
Ömrü: Çok yıllık
Dikim: Saksıda ve bahçede kolaylıkla yetişirler. Kekik türleri kuraklığa ve bakımsızlığa dayanıklı olduklarından yaz kış yeşil bir görüntü oluşturmak ve zahmetsizce bakım için en çok tercih edilen peyzaj bitkilerinden de biridir. Havaya yaydıkları aromatik kokuları ise bahçede zaman geçirmek için ayrı bir sebep teşkil eder.
Bakım: Neredeyse hiç bakım istemez. Geçirgen, kaliteli bahçe toprağında hızla gelişir. Bol güneş alan alanlarda ve yarı gölgede sağlıklı gelişir. Toprak ayırmaz ve pek çok toprak türünde rahatça kök salar. Gübrelemeyi bahar başlarında yanmış, elenmiş, toz çiftlik gübresi ile yapınız. Şifalı ot ve baharat tarhlarında, saksı ve balkonda, pencere önünde yetiştirmeye uygundur. Çok yıllık bitki, çabuk yayılır ve gelişim gösterir.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
İngiliz kekik fidesi kışlık english winter thyme Kekik fidesi satışı ve uygun fiyat toptan ve perakende. Kekikler hızlı ve çabuk gelişir. Aynı zamanda çok yıllık bitkiler, pek çok türü kuraklığa dayanıklıdır. kekik-8
İngiliz kekik fidesi kışlık english winter thyme

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.