Gypsophila tohumu beyaz sarkan yayılıcı repens

FIYAT
:
9,28 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 0,87 TL den başlayan taksitlerle!!

Beyaz gypsophila tohumu

gypsophila repens alba

BODUR SADECE 15 CM BOYLANAN
BEYAZ
GYPSOPHILA VARYETESİ
BIRAKIN SARKSIN YAYILSIN EKİLDİĞİ SAKSIYI,
ÇİÇEK TARHINI KAPLASIN
SİZE KEYFİNİ SÜRMEK KALSIN
ÇOK YILLIK VARYETE
bir pakette +80 tohum
** sınırlı sayıda **

Sizi üzmek istemiyoruz ancak Petunyalarınıza, kadife çiçeklerinize, çiçek tarhlarınıza ektiğiniz tek yıllık çiçekleri artık değiştirmenin vakti geldi. Gypsophila ya merhaba deyin. Boş duran saksılarınızdaki toprağı havalandırın, ne ekeceğinizi bilemediğiniz bordürlerinizdeki toprağı kabartın. Gypsophila, Bahar yıldızı ekildiği ilk yıl çiçeklenen, çiçeklenmekle kalmayıp bir de yanlara yayılarak, köpük köpük kenarlardan sarkan, SADECE 15 cm boylanan bodur bir varyete.

Üstelikte çok yıllık. Bodur olması, yayılması, ekildiği yeri kapatması sizi budama derdinden de kurtarmakta. Mükemmel bir kaya bahçesi bitkisi. Bahar ayları ile birlikte başlayan çiçeklenme yaz boyu sürmekte. Kontrolü de kolay üstelik.

ZenNot: Gypsophila geniş bir ailedir. Kimi türleri 1 metre 20 cm boylanırken bazıları sadece 15 cm boylanan ve yayılarak ilerleyen örtücü, sarkan bitkilerdir. Örneğin yine; Zengarden satışlarında bulunan; Bebek Nefesi ( Gypsophila Elegans ) 45 cm boylanırken, muralis cinsi 25 cm boylanır ve diğerlerinden farklı olarak çok yıllık değil tek yıllıktır. 
Bu aslında birbirinden farklı gelişen ve özellikleri olan bitkilerin tohumlarını elinize aldığınızda; çıplak gözle farkı anlayamazsınız. Bu tohumlardan ne çıktığını ancak sezon ilerledikçe anlayabilirsiniz. Zengarden satış sayfalarında özelliklerini titizlikle belirttiği her bitkinin sadece - Adına Doğru - tohumları satar. Yani ektiğiniz tohumdan ne çıkacağını bilirsiniz. Bu nedenle her bitkinin gerçek fotoğrafını yayınlarız.

En çok tercih edilen adres olmasının sebebinin, tohumlarından yetiştirdikleri bitkilerin; fotoğraflarda gördükleri bitkiler olduğunu sezon sonunda gören müşterilerinin tekrar Zengarden'ı tercih etmelerinden kaynaklandığını bilir.

Tohum ekimi

Şubat'tan Mayıs ayına kadar ekim yapılabilir.

Nasıl çimlendirilir ?

Geçirgenliği yüksek, arınmış, içinde yabancı tohum barındırmayan ekim toprağını havalandırarak, üretim saksılarına doldurun. Dış mekân ekimlerde aynı uygulamayı, ekim tarhında düzgün bir ekim alanı hazırlayarak bahçe toprağında yapın. Ekim toprağını sulayarak 15 dakika suyun süzülmesini bekleyin. Tohumları yüzeye serperek ekin. Üzerlerine ince bir tabaka, en fazla 2-3 mm elenmiş toprak serpiniz. Çimlenme gerçekleşene kadar toprak nemli kalmalıdır. 16-21°C de 1-3 hafta arasında aydınlık ortamda çimlenme gerçekleşir. Çimlenmeden sonra ilk gerçek yapraklar, yani 4 çift yaprak oluştuğunda, kökler zedelenmeden, filizleri daha geniş saksılara ya da bahçede çiçek tarhlarına taşıyarak şaşırtın. Her fide arası 10-20 cm mesafe bırakırsanız gelişimleri hızlanacaktır. Aydınlık, güneşli alanda sağlıklı gelişirler, toprak konusunda seçici değillerdir.

Bahar başında tohumdan çiçeklendirmek için sonbahar başında ekim yapın.

Bakımı ve diğer bilgiler

Kolay. En iyi performans için, drenajlı, humusça zengin toprakta bol güneş altında alırsınız.

Nerede yetiştirilir ?

Çiçek tarhları, saksılar, bordürler, küçük ya da geniş bahçe yetiştiriciliğine uygun, en çok tercih edilen kayabahçesi bitkisi.

Diğer

Satışta olan tüm tohumların çimlenme testi yapılmış ve taze olarak paketlenmiştir.   
Her alışveriş, derlediğimiz hediye tohumlar ilave edilmiş ve zarar görmeyecekleri şekilde paketlenmiş olarak adresinize kargolanır.
Satın aldığınız ürünlerin detaylı kargo bilgileri için lütfen *KARGO * sayfamızı ziyaret ediniz.
Ekim zamanı : Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Eylül, Ekim, Kasım
Dikim yeri : Bordür ve Tarhlar, Saksıya uygun, Kaya bahçesi, Kır bahçesi
Özelliği : Çok yıllık, Hızlı kapatan, Kolay yetişen, Uzun süre çiçekli, Yaz kış yeşil, Sarkan, Az bakım ister
İklim ve konumu : Yarı gölge, Güneşli, Dona yarı dayanıklı, Sahil kesimi
Çiçeklenme zamanı : İlkbahar, Yaz
Çiçek rengi : Beyaz
Türüne göre : saksı ve çiçek tarhı
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Gypsophila tohumu beyaz sarkan yayılıcı repens Bahar yıldızı Gypsophila tohumu çeşitleri satışı hızlı kargo kredi kartına taksit ile güvenilir bahçecilik alısveriş internet sitesi zengardentr.com 806 F
Gypsophila tohumu beyaz sarkan yayılıcı repens

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.