Geniş yapraklı italyan maydanoz tohumu atalık italian giant parsley

Düz, dev yapraklı İtalyan maydanoz varyetesi. Hatırda kalır tadı ve kokusuyla giderek mutfaklarda popülaritesini artıran İtalyan dev maydanozu, salatalardan yemeklere pek çok yemeğe tat katıyor.
FIYAT
:
59,26 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 5,58 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
221 V
Kategori
Geniş yapraklı maydanoz tohumu
İtalyan maydanoz
petroselinum
italian giant parsley
gönderilecek ürün
paketteki tohum adedi: ort. 250 tohum
fidesi fidanı

Düz, dev yapraklı İtalyan maydanoz varyetesi. Hatırda kalır tadı ve kokusuyla giderek mutfaklarda popülaritesini artıran İtalyan dev maydanozu, salatalardan yemeklere pek çok yemeğe tat katıyor.

Piyasada demeti 25 kuruştan bulabileceğiniz maydanozdan bir farkı var mı? Bu sorunun yanıtı hem evet hem de hayır. Hayır; çünkü aynı lezzeti ve hatta kendi hasadınızda olmasından tazecik kokusu ve tadıyla Türk maydanozundan farkı yok. Evet diğer yandan da farklı çünkü geniş yapraklı varyete, saksı yetiştiriciliğine uygun ve gün boyu güneş alan pencere içlerinde yıl boyu yetiştirme imkanı var.

Sağduyu:

Elbette akla gelen ilk soru - neden evde maydanoz yetiştirmeye gerek duyacağınız. İşte orada işler biraz karışıyor. Zira toplu üretimlerde yüksek verimde hasat için kimyasallar ve zirai ilaçlar kullanılmakta. Bu nedenle ancak sertifikası olan ürünler Organik logosuyla satılabilmekte ve onlar da pek ucuz değiller. Zaten sorun da bu noktada başlamakta, zirai ilaçlar, bitki yapraklarında ortalama 14 gün kalmak üzere üretilmişlerdir. Ne yağmurdan, ne yıkama suyundan, ne de sirkeli suda bekletilmekten etkilenmezler. En yüksek kalitede üretilen zirai ilaç dahi ancak 20 gün sonra kalıntı bırakmadan bitkiyi terk eder. ( kalıntı bırakmadan bitkiyi terk eden kimyasal yoktur, kalıntı bırakmamak- kabul edilebilir kalıntı demektir. )

Oysa maydanoz, roka, marul gibi yapraklı bitkilerin raf ömrü en fazla 5-7 gündür. Kısacası tarladan çıktıktan birkaç gün içinde raflarda yerlerini almış hatta sofranıza ulaşmışlardır bile. İşte bu noktada özellikle yeşilliklerin tüketiminde, organik ürünleri almakta büyük fayda var. Elbette yetiştirilmesi ve bakımı maydanoz gibi çok kolay olan yeşillikleri de hele hele saksı içinde yıl boyu yetiştirebilecekken, dışarıdan almak önce Üzerinde düşünülmesi gereken bir konu.
Organik ürün alırken lütfen sertifikasına bakınız. Tarım bakanlığı bu konuda çok yönlü çalışmalar yapmakta ve konu üzerinde hassasiyetle durmaktadır. Pazardan aldığınız ve üzerinde organik yazan ancak logosu sertifikası olmayan bir ürün organik olmayabilir.

 
Dikim Yeri: Saksı ve bahçe ekimine uygun.
Ekim: İyi güneş ve ışık alan bir ortamda her mevsim tohum ekimi yapılabilir.
Çimlenme: Maydonozu çimlendirmek bazen zor olabilir. Bunun için tohumları bir gece suda bekletmek faydalı olabilir. 1 - 2 haftada çimlenen tohumları, gevşek, asidik humuslu toprağa, yarım cm derine ekin. 20/21°C derecede çimlenirler. 10 cm aralıklı ekebilirsiniz.
Bakım: En iyi performans için, güneş ve ışık alan ortamda bulundurunuz ve ekim yapacağınız toprak gevşek, asidik humuslu toprak olsun.

Ekim zamanı : Her mevsim, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım, Aralık
Yetiştirme yeri : Saksı, Bahçe, Pencere önü
Özelliklerine göre : Saksı tipi, Saksıda da yetişen, Aromatik baharat, Geleneksel tohum
Türüne göre : Aromatik Baharat
Hasat sezonu : İlkbaharda hasat, Yaz aylarında hasat, Sonbaharda hasat, Kış aylarında hasat, Dört mevsim hasat
İtalyan maydonoz tohumu
Geçen yıl baharda ektiğim tohumlardan olan maydanozlar bu sene de yeni ekilmiş gibi halen ürün veriyor,tohumlar kesinlikle kaliteli,teşekkürler ZENGARDEN
Aydan Arslan | 26/03/2013
Geniş yapraklı italyan maydanoz tohumu atalık italian giant parsley Maydanoz tohum çeşitleri satışı, dikim, ekim, bakım, üretim bilgisi uygun fiyat, hızlı kargo, kapıya teslim Türkiyenin en büyük lider fidanlığı Zengarden 221 V
Geniş yapraklı italyan maydanoz tohumu atalık italian giant parsley

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.