Elma şeklinde sukabağı tohumu big apple gourd seeds

20 cm çaplı dev bir elmayı anımsatan su kabağı ( susak ) cinsidir. Olgunlaşan meyveleri sezon sonunda kurutulmaya bırakılır. Kurumuş su kabakları daha sonra dış kabukları soyulup, dilediğiniz renge boyanır. Sadece cilalayarak da hoş, sonbahar toprak tonlarında dekoratif dev elma şekilli su kabakları yapmanız da elbet mümkün.Özellikle dekoratif amaçlı üretilen ve eşsiz şekliyle, tasarladığınız motiflere benzersiz zemin yaratan Elma şekilli sukabakları çok popüler.
FIYAT
:
83,66 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 7,88 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
162 GRD

Elma şeklinde su kabağı tohumu

lagenaria siceraria - big apple gourd

ekin, yetiştirin, kurutun
dev elma şeklinde büyüyen su kabağı
bir pakette 5 adet tohum

20 cm çaplı dev bir elmayı anımsatan su kabağı ( susak ) cinsidir. Olgunlaşan meyveleri sezon sonunda kurutulmaya bırakılır. Kurumuş su kabakları daha sonra dış kabukları soyulup, dilediğiniz renge boyanır. Sadece cilalayarak da hoş, sonbahar toprak tonlarında dekoratif dev elma şekilli su kabakları yapmanız da elbet mümkün.

Özellikle dekoratif amaçlı üretilen ve eşsiz şekliyle, tasarladığınız motiflere benzersiz zemin yaratan Elma şekilli sukabakları çok popüler. Yerel üreticilerin tezgahlarında kolaylıkla satabilecekleri hediyelikler olabilecekleri gibi, ev bahçeciliği ile uğraşanların da teraslarını, ağaçlarını, benzersiz kuş evleri, hareketli ve rengarenk süsler yapmalarına olanak tanıyan Elma su kabaklarını kaçırmayın deriz.

Tohumundan her yıl üretmek için; Meyveler tam olgunluğa eriştikten sonra toplanmalı, serin, kuru bir yerde kurumaya bırakılmalıdır. Tohumlar bizden, yetiştirmesi ve yaratıcılığınızı göstermeniz sizden.

Su kabakları tek kökten ortalama 10-20 su kabağı verirler. 5 tohumdan ortalama 100'e yakın su kabağı alırsınız.

Tohum ekimi

Tohumlar iç mekânda Şubat ayından itibaren, dış mekânda ise son donlardan sonra toprak ısınmaya başlayınca ekilir.

Nasıl çimlendirilir ?

Kabak dikiminden önce toprağınızı hazırlayın. Kabak, gübresi bol, nem tutumu yüksek kaliteli bahçe toprağı sever. Yetiştirme öncesi ve ilk meyve tutumundan sonraki dönemde de toprağının havalandırılmasını ve gübrelenmesini ister. Yavaş yarayışlı Kompost hayvan gübresi, peletli gübreler veorganik gübrelerle desteklenen toprakta yetişen kabak bol hasat verir.

Tohumlar iç mekânda Şubat ayından itibaren, dış mekânda ise son donlardan sonra toprak ısınmaya başlayınca ekilir. İç mekânda erken fidelenen tohumlar, erken hasat almanızı sağlar. Kabak Haziran ayından başlayarak, ilk donlara kadar sürekli meyve verir.

Kaliteli, nemli, havalandırılmış ekim toprağına tohumları 1 cm derine ekin. Sulayın. 24°C de tohumlar 6-10 günde hızla filizlenir. İç mekânda elle alınabilir duruma gelen filizler daha geniş saksılara alınarak dış mekâna dikilene kadar fidelenmelidir. Dış mekânda filizler, her yöne 60 cm aralık kalacak şeklide, fide olduklarında taşınarak şaşırtma işlemi yapılır. Düzenli sulanan bitki, meyve vermeye başladığında gübreleme yapılmalıdır. Bundan sonra 14 günde birsıvı gübre verilebilir. Meyve verimini takiben düzenli hasat yapın. Meyve boyu istediğiniz boya geldikçe toplamanız önerilir.

Meyvenin aşırı büyümesine izin vermeniz ve tohuma bırakmanız, hasadı sonlandırır ve kabaktan verim almanız aksar. Sabah erken saatlerde çiçeklerini toplayabilirsiniz. Sulamayı gece saat 10 sularında ya da sabah erkenden yapmanız, daha sağlıklı gelişimine imkan sağlar.

Bakımı ve diğer bilgiler

Düzenli sulanan bitki, meyve vermeye başladığında gübreleme yapılmalıdır. Bundan sonra 14 günde bir sıvı gübre verilebilir. Meyve verimini takiben düzenli hasat yapın. Meyve boyu istediğiniz boya geldikçe toplamanız önerilir. Meyvenin aşırı büyümesine izin vermeniz ve tohuma bırakmanız, hasadı sonlandırır ve kabaktan verim almanız aksar. Sabah erken saatlerde çiçeklerini toplayabilirsiniz. Sulamayı gece saat 10 sularında ya da sabah erkenden yapmanız, daha sağlıklı gelişimine imkan sağlar.

Nerede yetiştirilir ?

Bahçe ve tarla yetiştiriciliğine uygun.

Diğer

Bitki geleneksel tür olduğundan tohumu alınarak nesli devam ettirilebilir. Alınan tohumdan her yıl aynı kalitede bitki yetiştirebilirsiniz. Meyveden aldığınız tohumları oda sıcaklığında, nem, rutubet, ışık almayan serince bir çekmece içinde saklayınız. Bu aldığınız tohumları dikim öncesi yetiştirebilecek kişilerle paylaşınız ve onlara tohumun geleneksel olduğunu, sezon sonunda meyveden neslin devamı için tohum alması gerektiğini anlatınız. Ancak bu şekilde ülkemizde geleneksel tohumları kaybetmeden koruyabileceğimizi unutmayınız.

Satışta olan tüm tohumların çimlenme testi yapılmış ve taze olarak paketlenmiştir.   
Tohumla birlikte size ücretsiz olarak ayrıntılı Türkçe yetiştirme ve detaylı tohumdan çimlendirme bilgileri gönderilecektir. Her alışveriş, derlediğimiz hediye tohumlar ilave edilmiş ve zarar görmeyecekleri şekilde paketlenmiş olarak adresinize kargolanır.
Satın aldığınız ürünlerin detaylı kargo bilgileri için lütfen *KARGO * sayfamızı ziyaret ediniz.
Yetiştirme yeri : Bahçe
Özelliklerine göre : Dekoratif, Geleneksel tohum
Türüne göre : Sebze
Hasat sezonu : Yaz aylarında hasat, Sonbaharda hasat
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Elma şeklinde sukabağı tohumu big apple gourd seeds Süs kabağı tohum çeşitleri satışı hızlı kargo kredi kartına taksit ile güvenilir bahçecilik online satış web sitesi zengardentr.com 162 GRD
Elma şeklinde sukabağı tohumu big apple gourd seeds

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.