Echeveria ruffles tohumu

Echeveria ruffles, güçlü gövdeli ortalama 15 cm çapa kadar rozet yapabilen, yaprak uçları dalgalı ve pembe kontürlü sukkulent bir bitkidir. Kırmızı-turuncu çan şekilli çiçeklerini
FIYAT
:
65,74 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 6,19 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
K 25
Kategori

Echeveria ruffles tohumu

echeveria ruffles

çok yıllık kalıcı
sürgünlerinde çok iri çan çiçekler
mevsime göre renk değiştiren sukkulent gövde
paketteki tohum adedi: +50 adet
kolay ekim için özel dolgu kumu ile karışmış halde ekime hazır gönderilmektedir

Echeveria ruffles, güçlü gövdeli ortalama 15 cm çapa kadar rozet yapabilen, yaprak uçları dalgalı ve pembe kontürlü sukkulent bir bitkidir. Kırmızı-turuncu çan şekilli çiçeklerini sonbahara yakın yaz sonuna doğru sürgünler ucunda verir. Her sürgün ortalama 12-20 çiçek açar ve çiçekler tohum bağlayana dek yaklaşık 1-2 ay bitkiyi süslemeye devam eder.

Echeveria türleri sukkulent bitki ailesinin en popüler türleridir. Oluşturdukları rozetler, kendi başlarına çiçek görünümlü olduklarından bitkinin kendisi açmış bir çiçek başı gibi yıl boyu dikili oldukları tarhları süslerler. Echeveriaların bakımı zahmetsizdir. Kaktüs ve lithopslara göre sulama hatalarına ve mevsim geçişlerine daha dayanıklıdırlar. Sinek ve böcek yapmazlar. Küçük ve dar alanlarda mutlu olduklarından, masa üstlerine, pencere içlerine çok yakışırlar. Echeveriaların pek çok varyetesi dikili oldukları saksının boyuna göre boylarını ayarlayabilir. Daha büyük saksılarda rozet başlarını 20 cm çapına dek çıkartabilirler. Askı sepet saksılarda, toprak saksılarda ve süzek toprak doldurulmuş kaya bahçelerinde tek başlarına ya da diğer sukkulentlerle birlikte aranjman olarak dikilerek dış mekanda da yetiştirilebilirler. Kış aylarında yağmur almayan dış mekanda -5 dereceye kadar kısa süreli donlara dayanabilirler.

İklim kuşağı:  8-11

Tohum ekimi

Tohumları iç mekanda yıl boyu ekilebilir. Ön uygulama istemez ve 18-22 derecede ortalama 7-21 günde çimlenir.

Nasıl çimlendirilir ?

KAKTÜS, LITHOPS VE DİĞER SUKULENT BİTKİ TOHUMLARININ
FOTOĞRAFLI EKİM KILAVUZU İÇİN
AŞAĞIDAKİ BUTONA TIKLAYINIZ

Kaktüs sukulent tohumu çiemlendirme


Çimlendirme için genişçe bir saksı seçiniz. Ortalama 15-20 cm çapında ki bu saksıyı geçirgenliği yüksek kaktüs ve sukkulentlere özel toprakla, saksı ağzından 3 parmak aşağıya gelecek şekilde doldurun. Derinlemesine sulayın ve suyun süzülmesini bekleyin. Su süzüldükten ve toprak nemini çektikten sonra toprak yüzeyine 1 cm kadar elenmiş torf serpin ve torfu bir sprey yardımıyla nemlendirip, tohumları bu yüzeyin üzerine tuz eker gibi serpin. 

Ekim işleminden sonra saksıyı havadar, aydınlık -doğrudan güneş görmeyen - oda sıcaklığında bir yere alın. Çimlenme gerçekleşene dek toprak yüzeyinin kurumasına da izin vermeyecek şekilde gerekirse günde 2 kez sprey yardımıyla sulayın. Unutmayın bu aşamada önemli olan günde kaç kere sulayacağınız değildir. Önemli olan her gün düzenli kontrol edip gerektiğinde sulama yapmak ve toprak yüzeyinin kurmasına izin vermeyecek şekilde sulamayı devam ettirmektir. Toprak yüzeyi nemli hatta ıslak görünüyorsa sulama yapmanıza gerek yoktur.

Çimlenme gerçekleştikten sonra derhal sulamayı azaltmaya başlayın. Saksıyı bu aşamadan itibaren altına yerleştirdiğiniz bir tabaktan dipten sulama en doğrudur. Filizler geliştikçe sulamayı giderek azaltın.

Tek başlarına saksıya alınma vakitleri rozet başlarının eninin bir nohut tanesi ile bozuk para arasında bir boya gelmeleri ile başlar. Dikkatlice derine inen kılcal köklerini de bozmadan tek tek yeni saksılarına aşırın. İlk dikim öncesi derinlemesine sulayıp, gerekirse o hafta hiç su vermeyin.

Bakımı ve diğer bilgiler

Sukkulent bitkilerde bakım toprakla başlar. Mutlaka yüksek kaliteli kaktüs toprağı kullanmanızı öneririz. Toprak süzek, kumlu-küçük çakıllı, pomza, çürüf gibi oksijen taşıyan volkanik taşlarla zenginleştirilmiş toprak olursa uzun yıllar hiç sıkıntısız yetişirler. 

Akıllı granül gübrelerle katkı verilmiş toprakta dışarından ayrıca besleme yıl boyu yapılmaz.

Sulama derinlemesine ve uzun uzun tüm toprağı iyice suyu alacak şekilde yapılmalıdır. Ancak her sulama arasında saksı toprağının neredeyse kuruyana dek beklenmesinde de fayda vardır. Yani sulama yapacaksanız bol bol sulayın ama diğer sulamaya dek saksının neredeyse tüm toprağının kurumasını bekleyin. Kış aylarında havalar soğuduğundan kuruması 1-2 ayı dahi bulabileceğinden eğer toprağı kuru değilse asla sulamayın. Toprak ıslak olduğu dönemde ise asla don tehlikesi ile karşı karşıya bırakmayın.

Sulamada kireçsiz su tercih edin.

Nerede yetiştirilir ?

Toplu ekimlere ve saksı ekimine uygun. Askı saksılar, toprak saksılar, masa üstü, pencere içi yetiştiriciliğine uygun.

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Echeveria ruffles tohumu Kaktüs ve sukulent tohum çeşitleri satışı hızlı kargo kredi kartına taksit ile güvenilir bahçecilik online alışveriş sitesi www.zengardentr.com K 25
Echeveria ruffles tohumu

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.