Crassula pubescens ssp radicans maxsine

FIYAT
:
92,22 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 8,68 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
Sukulent-109
Crassula pubescens ssp radicans maxsine
sarkıcı ve yayılıcı, süper renk veren yapraklar
crassula pubescens ssp radicans maxsine
gönderilecek ürün
1 adet - çap 5.5 cm
fidesi fidanı

Biliyoruz her biri ayrı güzel sukulent bitkilerin. Bakımları kolay, yetiştirmesi kolay. Ama crassula maxine varyetesinin yeri ayrı. Çok hızlı gelişen ve halı gibi dikili olduğu saran maxine sezon boyu renkten renge giren, her daim canlı ve parlak yaprakları ile gerçekten saksıda şekerleme benzeri görüntü sergileyen benzersiz bir crassula. Çiçeklenmesi gerçekten yıl boyu zengin görüntü veren maxinin sadece ekstradan bir bonus özelliği desek yeridir. Mutlaka kombine saksılarda ve ya tek başına yetiştirmeniz gereken muhteşem bir crsssula.

Dikim Yeri: Saksıda ve yarı gölge, yaz aylarında aşırı güneşten sakının
Önerilen: Koleksiyon bitkisi
Büyüme Hızı: Hızlı
Çiçeklenme Dönemi: Yaz ayları
Bitkinin Maks. Eni: 40 cm
Bitkinin Maks. Boyu: 55 cm
Dona Dayanıklılık: Donlara yarı dayanıklı
İklim Kuşağı: 9-11
Ömrü: Çok yıllık
Dikim: Kullanacağınız toprak kireçli olmasın. Kumlu ve geçirgenliği yüksek olsun. Sukulent saksılarına su verildiğinde su hiç göllenme yapmadan, tüm saksı toprağına yayılıp, hızla saksının tahliye deliklerinden tahliye olmalıdır. Bunu sağlamak için dikim toprağına; cüruf, küçük çakıl, ponza ve benzeri geçirgenliği artırıcı malzemelerden karıştırmanız akıllıca olacaktır. Satışımızda olan ve kendi fidanlığımızda üretim için kullandığımız kaktüs toprağımızı, rahatlıkla sukulent ve kaktüslerinizde kullanabilirsiniz.
Bakım: Bitki en güzel saksıda yetiştirilir. Gübreleme satışlarımızda olan Akıllı osmocote gübrelerle yapılırsa yıl boyu bitki tüm ihtiyacını karşılayabilir. Bunun haricinde sıvı dengeli gübrelerle bahar boyunca gübreleme yapmak doğrudur.

Sulama saksı altından yapılmalı, bitkiye olabildiğince az su değdirilmeye çalışılmalıdır. Bahar sonu ve sonbahar başındaki yağmurlu günlerde ( yani hava sıcak ve yağmurluyken ) bitki yağmur alabileceği bir yere koyulmaktan ve yağmur almaktan hoşlanır. Kış aylarında sulama azaltılmalı, asla soğuk dönemde toprağı ıslak şekilde dona maruz kalmamalıdır. Bunun için kış aylarında yağmur almayan, soğuk rüzgarlardan korunaklı kuytu köşeler tercih edilmelidir.

Tüm sukulent bitkilerde geçerli sulama tekniği: Sulama yapıldığında bol ve derinlemesine, saksının içini dolduran tüm toprağın suya doyduğundan emin olunacak kadar bol yapılmalıdır. Eğer alt toprak kuru kalmış olabileceği düşünülür ise ilk sulamadan 15 dakika sonra yeniden ve bol temiz su ile bitki sulanmalıdır.

Bu şekilde sulama yapıldıktan sonra bitkinin yeniden sulanması için dikim toprağının tamamen kuruması beklenmelidir. Toprak kuruduğunda ya da kurumaya yakın olduğunda sulama yeniden ve tıpkı tarif edildiği gibi bolca yapılmalıdır. Bu sulama tekniği en ideal ve doğru teknik olup, 2-3 günde bir düzenli sulama ya da azar azar ama sık sulama sukulent bitkilerin zayıflamasına ya da hastalık kapmasına yol açar. Genel inanış kaktüs ve sukulentlerin az su sevdikleri, sulandıklarında da az miktar sulanmaları gerektiği yönünde olsa da bu tamamen hatalı bir uygulamadır. Sulama bu bitkilerde daima bol ancak saksı toprağı her kuruduğunda yapılmalıdır.
Diğer:
Toprak karışımı tavsiyeleri:

Sukulent ve kaktüslerde toprak olabildiğince geçirgen ve süzek olmalıdır. Eğer hazır toprak karışımlarından almak istemez ve kendi karışımınızı kendiniz yapmak isterseniz kullanabileceğiniz malzeme ve oranları ile ilgili tavsiye niteliğinde bilgilendirmedir. Toprak karışımları her yetiştiricide farklı sonuçlar verebilir. Bitki sağlığı sadece toprak karışımı ile değil, ortam, besleme, sulama ve ışık faktörlerine doğrudan bağlıdır.

Kendi karışımınızı hazırlarken mutlaka geçirgenlik ön planda olmalıdır. Toprak karışımınızı bu bitkilere uygun geçirgenlikte hazırlamak için kullandığınız malzemenin en az yüzde 50 si ponza, dalaman çakılı, lav taşı, perlit gibi geçirgenliği artıran malzemelerden oluşmalıdır. Örneğin lithops gibi bitkileri sadece elenmiş ponzada yetiştirmeniz mümkündür. Ancak böyle bir seçimde sulama çok iyi takip edilmeli bitki susuz bırakılmamalıdır.

Genel karışım oranları: % 40 torf + % 40 elenmiş ponza + %10 hindistan cevizi torfu + %10 perlit

Zengarden fidanlık anaç bitki toprak karışım oranları: %85 ponza + % 10 torf + % 5 perlit ** Bu bizim kullandığımız oran olup, anaç bitkilerimizi yetiştirmede kullandığımız karışımdır. Böyle bir karışımda sulama, gübreleme takip edilmeli ve dönemsel toprak yıkama yapılmalıdır.

Bu karışımlardaki tüm ürünler toprak reyonumuzda satıştadır. Tüm üretimde gübreleme sadece 8-9 aylık ve 3-4 aylık osmocote gübre karışımı ile yılda bir kez yapılmaktadır.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Crassula pubescens ssp radicans maxsine Sukulent çeşitleri online sipariş imkanı uygun fiyatı ile www.zengardentr.com da Sukulent-109
Crassula pubescens ssp radicans maxsine

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.