Cosmos tohumu kozmos saksıya uygun bodur karışımı

Bodur Kozmos saksıya uygun bir cosmos varyetesidir. Kimi 1 metre ve üzeri boylanan kız kardeşlerine nazaran sadece 60 cm boylanır. Bu kısa boyuna rağmen çiçek çapı tam 8 cm olan varyete sezon başından sonuna ortalama 5 ay boyunca çiçeklerini açmaya devam eder. Toplu halde buketler misali açan bitki, bordür ve çiçek tarhlarına da yakışır. Ancak toprak saksılarda görenlerin yapma çiçek zannedeceği, dokunma hissi uyandıracak kadar etkileyici bir görüntü sergilerler.
FIYAT
:
49,38 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 4,65 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
905 F
Bodur kozmos tohumu karışımı
beyaz, pembe, fuşya, kırmızı
özel saksı varyetesi
cosmos dwarf mix - cosmos bipinnatus
gönderilecek ürün
pakette ort. 20 tohum
fidesi fidanı

Bodur kozmos saksıya uygun bir cosmos varyetesidir. Kimi 1 metre ve üzeri boylanan kız kardeşlerine nazaran sadece 60 cm boylanır. Bu kısa boyuna rağmen çiçek çapı tam 8 cm olan varyete sezon başından sonuna ortalama 5 ay boyunca çiçeklerini açmaya devam eder. Toplu halde buketler misali açan bitki, bordür ve çiçek tarhlarına da yakışır. Ancak toprak saksılarda görenlerin yapma çiçek zannedeceği, dokunma hissi uyandıracak kadar etkileyici bir görüntü sergilerler.

Kolay çimlenen ve yine kolayca fidelenip, ön uygulama ya da özel bir teknik istemeden çabucak çimlenen süs bitkileridir. Pek çok varyetesi vardır. Zengarden satışlarında geleneksel, tohumu alınabilen, değişik boyda, rengarenk yalınkat ve katmerli çiçeklenen tüm popüler, kolay yetişen türlerini bulabilirsiniz.

 
Dikim Yeri: Çiçek tarhları, bordürler, küçük ya da geniş bahçe yetiştiriciliğine uygun. Açık alan çiçeklendirilmesi ve kır bahçelerinde kullanılabilir.
Büyüme Hızı: Çok hızlı
Çiçeklenme Dönemi: Yaz ayları
Bitkinin Maks. Boyu: 60 cm
İklim Kuşağı: 5-11
Ömrü: Mevsimlik
Ekim: Ilıman kıyı şeridi ve Güney Akdeniz bölgesinde sonbahar sonundan itibaren tohumları dış mekânda ekime başlanabilir. Sert kış ve don gören bölgelerde ekim, son donları takiben doğrudan bahçe toprağına ya da son donlardan 3 hafta önce korunaklı, aydınlık alanda üretim saksılarına yapılır.

Neredeyse hiç bakım istemez. Geçirgen, kaliteli bahçe toprağında hızla gelişir. Bol güneş bol çiçek. Toprak ayırmaz ve pek çok toprak türünde rahatça kök salar. Hibrit varyeteler hariç tamamından tohum alınabilir.

Satış sayfasında varyetenin belirtilmiş boyuna göre ön ya da arka bordür bitkisi olarak kullanılabilir. Uzun boylu türler genelde duvar kenarlarına ekilirken, bodur varyeteler çiçek tarhlarına toplu ya da sıralı ekilebilir. Uzun süre çiçekli olan bitki, döktüğü tohumlarından her sene süreceğinden bir daha ekim istemez.

Kolay çimlenen ve yine kolayca fidelenip, ön uygulama ya da özel bir teknik istemeden çabucak gelişen süs bitkileridir. Pek çok varyetesi vardır. Zengarden satışlarında hem hibrit hem de geleneksel, tohumu alınabilen, değişik boyda, rengârenk yalınkat ve katmerli çiçeklenen tüm popüler, kolay yetişen türlerini bulabilirsiniz.
Çimlenme: Geçirgenliği yüksek, steril içinde yabancı tohum barındırmayan ekim toprağını havalandırarak, üretim saksılarına doldurun. Dış mekân ekimlerde aynı uygulamayı, ekim tarhında düzgün bir ekim alanı hazırlayarak bahçe toprağında yapın. Ekim toprağını sulayarak 15 dakika suyun süzülmesini bekleyin. Tohumları yüzeye serperek ekin. Üzerlerine ince bir tabaka, en fazla 4-5 mm elenmiş toprak serpiniz. Çimlenme gerçekleşene kadar toprak nemli kalmalıdır. 16-21°C de 1-3 hafta arasında aydınlık ortamda çimlenme gerçekleşir. Çimlenmeden sonra ilk gerçek yapraklar, yani 4 çift yaprak oluştuğunda, kökler zedelenmeden, filizleri daha geniş saksılara ya da bahçede çiçek tarhlarına taşıyarak şaşırtın. Her fide arası 10-20 cm mesafe bırakırsanız gelişimleri hızlanacaktır. Özel hiçbir bakım gerektirmez. Her yıl döktüğü tohumlardan yeniden çimlenerek çoğalır.
Bakım: Bakım istemeyen bir bitkidir. Ancak yaz boyunca çiçek üzerine çiçek açmasını mı istiyorsunuz? O zaman akıllı granül gübrelerinizi deneyin. Kısa sürede çiçek renk kalitesinde ve sayısında artış göreceksiniz. Üstelik gübrenin yüksek teknoloji sayesinde saksı ya da bahçe toprağınızı da tuzlandırmadan ve bitki ne zaman, hangi besine ihtiyaç duyuyorsa işte tam da o zaman bitkiye ihtiyacı olan besin maddelerini veren akıllı kaplaması sayesinde tecrübeli bahçıvanlar gibi sonuç alacaksınız.
Ekim zamanı : Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Aralık
Dikim yeri : Bordür ve Tarhlar, Saksıya uygun, Kır bahçesi
Özelliği : Mevsimlik, Kolay yetişen, Uzun süre çiçekli, Az bakım ister
İklim ve konumu : Güneşli, Sahil kesimi, Kuraklığa dayanıklı, Sıcağa dayanıklı
Çiçeklenme zamanı : İlkbahar, Yaz, Sonbahar
Çiçek rengi : Karışık renkli
Türüne göre : saksı ve çiçek tarhı
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Cosmos tohumu kozmos saksıya uygun bodur karışımı Cosmos tohum çeşitleri satışı hızlı kargo kredi kartına taksit ile güvenilir bahçecilik online alışveriş sitesi www.zengardentr.com 905 F
Cosmos tohumu kozmos saksıya uygun bodur karışımı

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.