Conophytum çiçekli sukulent tohumu karışımı

Güney Afrika anavatanıdır. Adı Latincede Koni den gelir. Ancak bitki konik olduğu kadar yuvarlak top şekilli varyeteleri de vardır. Benekli olanlar, düz renkler, çatal ağızlılar ve
FIYAT
:
49,38 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 4,65 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
K19
Kategori

Conophytum succulent tohumu

conophytum mix

yüzün üzerinde varyete karışımı
tamamı çiçeklenir
bir pakette +20 adet tohum

Güney Afrika anavatanıdır. Adı Latincede Koni den gelir. Ancak bitki konik olduğu kadar yuvarlak top şekilli varyeteleri de vardır. Benekli olanlar, düz renkler, çatal ağızlılar ve silindirik yapıda olanları bu çok çeşitli türleri olan bitkiyi zenginleştirir.

Yuvarlak olanların tepesinde ince pencere adı verilen bir yarık bulunur ve bu yarıktan bitki çiçeklenir. Yetiştirmesi kolay bir sukulent olup, tohumdan yetiştirilir. Çok az su ister. Sulama yapıldığında toprağın her tarafının iyice sulanması sağlanır ve bir sonraki sulamaya dek toprağın kuruması beklenir.

Yüzü aşkın hibrit ve doğal tohumun karışımından paketlenmiş olup, her pakette aynı conophytum tohumundan çıkma ihtimali %1 den düşük bir ihtimaldir.

Tohum ekimi

Tohum ekim dönemleri ilkbahar ve sonbahar aylarıdır. Yağmur suyu çimlenmeyi olumlu etkilediğinden ilk kez yetiştirecekler, ısının 16-22 derece olduğu bu dönemlerde, üretim saksılarını yağmurun hafif hafif yağdığı günlerde dış mekana çıkartmaları tavsiye olunur.

KAKTÜS, LITHOPS VE DİĞER SUKULENT BİTKİ TOHUMLARININ
FOTOĞRAFLI EKİM KILAVUZU İÇİN
AŞAĞIDAKİ BUTONA TIKLAYINIZ

Kaktüs sukulent tohumu çiemlendirme

Nasıl çimlendirilir ?

Genel yetiştirme prensipleri kitapçığı, tohum paketiniz ile birlikte gönderilecektir.

Bakımı ve diğer bilgiler

Yetiştirmesi kolay sukulentlerden biridir. Bitki doğada genelde kışın yağmur alan bölgelerde yetişir ve yaz aylarında ise dinlenme dönemini yaşar. Kış aylarında kontrollü olarak, azar azar ancak düzenli su vermeniz doğru olacaktır. Yazın sadece dış kısmı buruşmaya başladığında az su verilmelidir. Yaz aylarında bitkinizi serin ve yarı gölge bir alanda tutunuz. Kış aylarında tam güneş alacağı güneye bakan cephede pencere içinde tutabilirsiniz. -2 derece kısa süreli soğuklara dayanır. Conophthumlar mantar hastalıklarına hassas olduklarından havadar bir yerde yetiştirmeniz doğru olacaktır.

Nerede yetiştirilir ?

Saksı ve koleksiyon bitkisi. İç ve dış mekanda yetiştirilebilir.

tohum
Conophytum çiçekli sukkulent 100 varyete karışımı tohumu neden 20 tohum yerine deavmı şeklinde veya daha fazla tohum ve çeşit verseniz.
Arzu Eker | 23/10/2012
Conophytum çiçekli sukulent tohumu karışımı Kaktüs ve sukulent tohum çeşitleri satışı hızlı kargo kredi kartına taksit ile güvenilir bahçecilik online alışveriş sitesi www.zengardentr.com K19
Conophytum çiçekli sukulent tohumu karışımı

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.