Bombax tohumu pamuk ağacı tohumu bombax malabaricum

Bombax kırmızı zambak gibi açan çiçekleriyle muhteşem bir ağaçtır. Aynı zamanda Pamuk Ağacı olarak da bilinmektedir. Pamuk Ağacı denmesinin nedeni çiçeklerinin kuruduktan sonra pamuk haline dönüşmesidir. İlkbaharda çiçek açan tropikal ağacın gövdesi düz, uzun bir gövdeye sahiptir ve gövdesinde bulunan konik dikenimsi yapılar, savunma görevini üstlenmiştir, dikenimsi gövdesi hayvanların tırmanmalarını caydırma amacı taşımaktadır. Kışın yapraklarını döker ve üzerinde kalan sadece kırmızı çiçekleri
FIYAT
:
59,26 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 5,58 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
950 BON
Kategori

Bombax tohumu

bombax malabaricum - silk cotton tree

PAMUK AĞACI
ZAMBAK ÇİÇEKLER
paketteki tohum adedi: 5 tohum

Bombax kırmızı zambak gibi açan çiçekleriyle muhteşem bir ağaçtır. Aynı zamanda Pamuk Ağacı olarak da bilinmektedir. Pamuk Ağacı denmesinin nedeni çiçeklerinin kuruduktan sonra pamuk haline dönüşmesidir. İlkbaharda çiçek açan tropikal ağacın gövdesi düz, uzun bir gövdeye sahiptir ve gövdesinde bulunan konik dikenimsi yapılar, savunma görevini üstlenmiştir, dikenimsi gövdesi hayvanların tırmanmalarını caydırma amacı taşımaktadır. Kışın yapraklarını döker ve üzerinde kalan sadece kırmızı çiçekleriyle görenleri büyüler. Boyları 20 - 60 metre kadardır. Tam güneşli ortamlarda yetişir. Kırmızı gösterişli çiçekleri kelebekleri ve kuşları kendine çeker.

Tohum ekimi

Bahar aylarında ekim yapılır.

Nasıl çimlendirilir ?

Ortalama +20 C derece civarında, sürekli nemli torfta tohumlar hızla ve büyük bir yüzde ile kısa sürede çimlenirler. Çimlendirme torfu çimlenme gerçekleşene dek nemli kalmalı asla çamur gibi ıslak olmamalıdır.

Büyüklüklerine göre tohumlar ortalama kendi kalınlıklarının 3 katı torf ile örtülmelidir. Çimlenene dek üretim saksılarınızı uygun ısı, nem ve ışıkta, havadar bir ortamda tutunuz.

Çimlenme gerçekleşir gerçekleşmez filizler serince aydınlık, havadar bir ortamda fidelenmelidir. Çimlenmeye başlayan bombax bonsai tohumları yaklaşık 10-15 cm boya ulaştıkları zaman fideleri büyük saksılara alarak, serin ve aydınlık bir ortama koyarak gelişimini sağlayabilirsiniz.

Son donlar geçtikten sonra ise artık dış mekana, kalıcı yerlerine alabilirsiniz.

Bakımı ve diğer bilgiler

Verimli, nemli toprakları sever. Tam güneşli ortamlarda yetişir.

Nerede yetiştirilir ?

Saksı, bahçe yetiştiriciliğine uygundur.

Diğer

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bombax tohumu pamuk ağacı tohumu bombax malabaricum Pamuk ağacı tohum çeşitleri satışı hızlı kargo kredi kartına taksit ile güvenilir bahçecilik online alışveriş ile satın al 950 BON
Bombax tohumu pamuk ağacı tohumu bombax malabaricum

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.