Beyaz brachycome tohumu swanriver papatyası

FIYAT
:
65,85 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 6,20 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
960 F
Kategori

Beyaz çiçekli brachycome tohumu

brachycome splendour - white

swanriver daisy
beyaz çiçekli
25 - 35 cm boylanır.
paketteki tohum adedi: ort. 50 tohum

Beyaz Splendour, değerli Brachycome bitkisinin beyaz çiçeklenen varyetesidir.
Anavatanı Avustralya olan bitki, sıkça bol güneş gören kumlu ve killi topraklarda yetişir. Üretimi tohumdan yapılan bitki hızla gelişme gösterir.

Değerli bir bahçe bitkisi ve saksı yetiştiriciliğine de uygun çiçek olan Kuğu Nehri - Swan river - papatyası yaklaşık 25 - 35 cm boylanma yapar. Özellikle bahar aylarında yan sürgünler ve toprağa temas eden dalları ile hızla yayılır. Daldan tutturması oldukça kolaydır.

Bu yönüyle basılmayan ve yaya trafiği olmayan kenar bordürlerde kolaylıkla yer örtücü olarak kullanılabilir. Çiçeklenme özellikle serin dönemlerde olurken yaz kış yeşil kalan bitki, yaz aylarında da kuraklığa oldukça dayanıklıdır. Güneşli alan ve yarı gölgeye tahammülü yüksektir.

Şüphesiz, eşsiz bir kaya bahçesi bitkisidir. Özellikle geniş saksılarda bol çiçekli bir bitki isteyenler, saksı kenarlarından aşağıya doğru şelale gibi sarkma özelliğini de bonus olarak kabul edebilirler.

Tohum ekimi

Bahar başında ekim yapılır. Don görmeyen bölgelerde ise çiçek kalitesini artırmak amaçlı sonbahar döneminde ekimi yapılabilir. Çimlenme 18 - 21 C derecede gerçekleşir.

Nasıl çimlendirilir ?

Kolay 18 - 21 C derecede 10 - 21 günde.
Nemli verimli ve geçirgen toprak yüzeyine ekim yapılır. Işık çimlenmeyi tetiklediğinden, tohumların üzerini ince bir tabaka toprakla örtmek ya da örtmeden ekmek uygun olur. Çimlenme gerçekleşene dek toprak nemini kaybetmemelidir. Saksıyı streç filmle sarmak ya da mini sera içine yerleştirmek sık başvurulan yöntemlerden biridir. Şeffaf plastik bir koruma kabı ile hem nemi kaybetmemesini hem de dış etkilerden korunmasını sağlamış olursunuz.

Tohumlar çimlendikten sonra ki 2 hafta boyunca toprağının kurumaması için özen gösterin. İlk gerçek yapraklarını çıkarttıktan sonra genel kullanıma uygun sıvı bir gübreyi, üzerinde yazanın 3 katı sulandırarak dikkatlice çimlendirme saksısına verin. Bu şekilde aydınlık, oda sıcaklığında bir yerde 2 hafta daha gelişmeye bırakın. Çimlendikten sonra ilk evrede çok yavaş gelişirler. Aceleci olmayın. 2 hafta sonunda zayıf filizleri sökerek seyreltme yapın. Dilerseniz bu filizleri ayrı bir yerede dikebilirsiniz. Seyreltmeden sonra yeniden sıvı gübreyi 2 kat sulandırarak 2. gübrelemeyi yapınız. 1 hafta sonra elinizle alabileceğiniz büyüklüğe erişenleri küçük saksılara ya da 45 gözlü bir viyole her göze bir fide gelecek şekilde taşıyın. Dikim için sivri uçlu bir kalemden faydalanabilirsiniz. Bu aşamadan sonra aktardığınız filizler hızla gelişmeye başlayacaklardır. Her hafta düzenli gübreleme yapınız.

Genç filiz viyolü doldurmaya ve gövdesi kalınlaşmaya başladığında artık kalıcı yerine ya da saksısına taşıyabilirsiniz.

Bu evrelerin tümünde başarılı olabilmek için: Hastalıksız yeni ve taze torf kullanınız ( eski saksının toprağına ekmek, bahçe toprağına serpmek tohum yetiştirirken yapmamanız gereken şeylerdir.) , çimlenme ve fideleme döneminde toprağı sürekli nemli tutunuz, fideleme aşaması boyunca havadar bir yerde bitkilerinizi bakınız ve gübrelemeyi ihmal etmeyiniz. Gerekirse çimlenme ertesinde toprak yüzeyine ve bitkilere sprey yardımıyla mantar ilacı uygulayınız. Gübreleme genç filizlerde pakette önerilen ölçünün en az 2 katı su ile yapılmalıdır. Fazla ya da daha yoğun gübre vermek bitkinizi hızlı geliştirmez aksine bitkinize sadece zarar verir. Gübrelemeyi hiç yapmamak ise fideleme aşamasını çok uzatır, bu kez de ideal ortamı sabit tutmakta zorlanabilirsiniz.

Bakımı ve diğer bilgiler

Kolay. En iyi performans için, drenajlı, humusça zengin toprakta tam güneş altında yetiştirin.

Nerede yetiştirilir ?

Saksı, kaya bahçesi, yaya trafiği olmayan kenar bordürler ve orta çiçek tarhları. Kuraklığa dayanıklılığı yüksek ve kolay çiçeklenen bakımı zahmetsiz varyete. Toprak ayırt etmez ancak bahar başında yanmış keçi gübresi karıştırılmış, kumlu milli toprakta çiçek kalitesi gözle görünür oranda artacaktır.

Ekim zamanı : Şubat, Mart, Nisan, Eylül, Ekim
Dikim yeri : Bordür ve Tarhlar, Kaya bahçesi, Yerörtücü
Özelliği : Çok yıllık, Kolay yetişen, Uzun süre çiçekli, Yaz kış yeşil, Sarkan, Yayılıcı örtücü, Yarı sarkan, Az bakım ister
İklim ve konumu : Güneşli, Dona yarı dayanıklı, Sahil kesimi, Kuraklığa dayanıklı, Sıcağa dayanıklı
Çiçeklenme zamanı : Yaz, Sonbahar
Çiçek rengi : Beyaz
Türüne göre : saksı ve çiçek tarhı, Yerörtücü
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Beyaz brachycome tohumu swanriver papatyası Brachycome tohum çeşitleri satışı hızlı kargo kredi kartına taksit ile güvenilir bahçecilik online alışveriş sitesi www.zengardentr.com 960 F
Beyaz brachycome tohumu swanriver papatyası

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.