Beyaz bal kabağı tohumu casper pumpkin

Ortalama 8 kiloluk yenilebilir balkabakları yetiştirmenize olanak verir. Ultra tatlı lezzeti ile tatlı yapımında rahatlıkla kullanabilirsiniz. Beyaz kabuğu ile hasat sonrası uzun süre dayanabildiğinden pişireceğiniz döneme kadar sonbahar dekorasyonunuzun bir parçası olacaktır. Geleneksel ve oldukça lezzetli Casper rengiyle olduğu kadar adıyla da tüm beyaz balkabakları arasında tam bir şöhret.
FIYAT
:
83,66 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 7,88 TL den başlayan taksitlerle!!
Beyaz balkabağı tohumu
Sevimli hayalet casper balkabağı
Krem beyaz kabuklu - 100-108 günde hasat
casper pumpkin
gönderilecek ürün
paketteki tohum adedi: 5 tohum
fidesi fidanı

 Ortalama 8 kiloluk yenilebilir balkabakları yetiştirmenize olanak verir. Ultra tatlı lezzeti ile tatlı yapımında rahatlıkla kullanabilirsiniz. Beyaz kabuğu ile hasat sonrası uzun süre dayanabildiğinden pişireceğiniz döneme kadar sonbahar dekorasyonunuzun bir parçası olacaktır. Atalık ve oldukça lezzetli Casper rengiyle olduğu kadar adıyla da tüm beyaz balkabakları arasında tam bir şöhret.

 
Dikim Yeri: Tarla ve bahçe yetiştiriciliğine uygun.
Toprak: Verimli süzek topraklarda güzel yetişir.
Ekim: Çok ağır ve kumlu topraklar haricinde tüm topraklarda yetiştiriciliği yapılabilir. Derin, geçirgen, su tutma kabiliyeti çok iyi, organik ve mineral maddelerce zengin tınlı topraklarda en iyi ürün alınır. Kumlu topraklarda çiftlik gübresi kullanılarak kabak yetiştiriciliği yapılabilir. Bu topraklarda erkencilik sağlanır. Toprak pH'sı 6-7 civarında olmalıdır.
Çimlenme: Toprak sıcaklığı 10-12 °C bulduğunda ekim ve dikim yapılır. Yetiştirme kaplarına birer tohum ekilir.Tohum ekimden 4-8 gün sonra çimlenme olur. Bitkiler büyümeye başlayınca, özellikle dallanan kışlık çeşitlerde ilk sürgünün 5-6 yapraklı olduğu dönemde sürgün ucu kesilerek dallanma teşvik edilir. Dikimden bir gün önce fidelerin topraklı olarak dikilebilmeleri için yetiştirme kapları sulanmalıdır. 4-5 yapraklı oldukları dönemde esas yerlerine dikilir.
Bakım: Yabancı ot durumuna göre ilk çapa yapılır. İlk çapadan itibaren 2-3 hafta aralar ile 3-4 çapa tekerrür edilir. Çapa işleri hem yabancı ot temizliği hem de toprağın havalandırılması ve bitkilerin boğaz doldurması amacı ile yapılır.İlk meyveler görüldükten sonra sulama işi büyük önem taşır. Kabak meyveleri çok hızlı büyüdüğü için sulamayı oldukça sık aralarla ve mümkünse 3-4 gün aralarla yapmak bitkinin gelişmesi ve verim bakımından çok faydalıdır. Kabaklarda susuzluk sabah ve akşam saatlerinde yapraklarının anormal olarak pörsüyüp aşağıya doğru sarkmalarıyla kolayca anlaşılır. Bitkilerde bu belirtiler görülmeden, zamanında sulama yapılmalıdır.

Kabaklar toprakta organik besin maddelerinin fazla olmasından hoşlanır. Yavaş yarayışlı Kompost hayvan gübresi, peletli gübreler ve organik gübrelerle desteklenen toprakta yetişen bitki bol hasat verir. Yanmış çiftlik gübresi sonbaharda ya da ekim ve dikimden bir ay önce toprağa verilmelidir.
İdeal: Yazlık kabaklarda türe ve tüketim tercihine göre değişse de hasat iriliği 15-20 cm uzunluğundadır. Hasat günlük yapılmalıdır. Sabah veya akşam saatlerinde yapmaya dikkat edilmelidir.

Hasat süresini uzatmak istiyorsak yaşlı yapraklar çıkartılarak normal bakım işlemlerine devam edilmelidir.
Hasat olgunluğuna gelmiş kışlık bal ve kestane kabakları bitki üzerinde yapraklar kuruyup sararıncaya kadar bekletilir. Mevsim sonunda sonbaharın ilk donları başlamadan ve meyve üzerine kırağı düşmeden hasat edilir.
Yetiştirme yeri : Bahçe
Özelliklerine göre : Dekoratif, Geleneksel tohum
Türüne göre : Sebze
Hasat sezonu : Yaz aylarında hasat, Sonbaharda hasat
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Beyaz bal kabağı tohumu casper pumpkin Süs kabağı ve su kabağı tohum çeşitleri satışı hızlı kargo kredi kartına taksit ile güvenilir bahçecilik alısveriş internet sitesi zengardentr.com 171 GRD
Beyaz bal kabağı tohumu casper pumpkin

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.