Beni otake akçaağaç tohumu acer palmatum matsumuare big red bamboo maple

Beni Otake Japonca'da kırmızı bambu anlamına gelir. Tohumu alınan anaç bitkinin yaprakları ince hatlarla bölünmüş ve bambu yapraklarına benzer bir görüntü sergilemektedir. Eşsiz varyetenin yaprakları parlak kırmızı renklerini ilkbahar dan Sonbahara dek kaybetmeden korurlar.
FIYAT
:
49,38 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 4,65 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
943 BON

Acer palmatum akçaağaç tohumu
"beni otake - big red bamboo maple"

acer palmatum matsumuare beni otake maple seeds

kırmızı yapraklı
japon akçaağacı tohumu
bonsai yapımına uygun
paketteki tohum adedi: 5 tohum

Beni Otake Japonca'da kırmızı bambu anlamına gelir. Tohumu alınan anaç bitkinin yaprakları ince hatlarla bölünmüş ve bambu yapraklarına benzer bir görüntü sergilemektedir. Eşsiz varyetenin yaprakları parlak kırmızı renklerini ilkbahar dan Sonbahara dek kaybetmeden korurlar.

Bonsai yapımına uygun olan ağaç dış mekanda bahçeye dikildiğinde 3-6 metre arasında boylanan hayli bodur bir ağaçtır.

Donlara tam dayanıklı

Acer tohumu ekimi:

Ön uygulama: Tohumları 50-60 derece sıcak suya koyun ve 24 saat bekletin. Su çekmeyen tohumlar olması durumunda suyu değiştirin ve bir 24 saat daha suda bekletin. Acer akçaağaç tohumlarını ekmeden önce suda bekletme işlemini yapmanız gerekmektedir.

Alternatif yöntemler 1: Yaz ortasında tohumları yukarıda belirtilen suda bekletme işleminden hemen sonra açık alanda içi temiz torf ve elenmiş temiz toprak karışımı ile dolu derince saksılara dikin. Sulayın. Toprağın nemini kaybetmemesi için diğer bitkilerinizi sularken arada bir kontrol edin ve gerekirse sulayın. Sonbahar ve kış aylarında sulamayı azaltın. Soğuk kış aylarını nemli toprak içinde geçiren tohum baharla birlikte doğal yollarla kendiliğinden çimlenecektir.

Alternatif yöntemler 2: GA3 gibberellic asit ( kullanmadan önce satın aldığınız ziraatçınıza dozaj konusunda  danışınız ) çözeltisine tohumları yatırın ve içlerine su almalarını bekleyin. Tohumlar içlerine su alıp şişmeye başlar başlamaz, çözeltiden çıkartın. Daha uzun süre bekletmeniz tavsiye edilmez. Tohumları bu şekilde aydınlık, ılıman bir yerde çimlendirme saksınıza dikin ve sulayın. Çimlenme ön ve soğuk uygulamaya gerek kalmadan gerçekleşecektir.

GA3 gibberellic asit 1935 yılında Japonyada prinç tarlalarında bazı prinç bitkilerinin diğerlerinden daha fazla uzamasının nedeni araştırılırken bulunmuş, doğal bir bitkisel hormondur. Bu hormon tohumun çimlenmesini engelleyen radikalleri elimine ederek tohumun çimlenmesini sağlar.

Acer tohumları için önerilen dozaj: 150mg GA3 ü 200 ml suda çözün ve tohumlarınızı 24 saati aşmayacak şekilde çözeltide bekletin. Çentik atılan tohumların suyu içlerine almaları daha hızlı olacağından, şişmelerine göre 4-6 saat arasında bekletme yapın. Suyun ısısı oda sıcaklığında olmalıdır.

Alternatif yöntemler 3:

Soğuk ve sıcak uygulama :

Sıcak / soğuk dönem: Suda bekleyen tohumları nemli vermicülit ya da steril torf içinde oda sıcaklığında 60-90 gün tutun. Bu şekilde bekletilen tohumları bu kez +5 derece sıcaklıkta ( buzdolabında ) 60-90 gün arası nemli torf ya da vermikülit içinde bekletin.

Çimlenme: Sıcak ve soğuk uygulamadan geçen tohumları 1 cm derine çimlenmelerini istediğiniz yere, çimlenme saksısına dikin. Elinizle toprağa tutunması için hafifçe bastırın, sulayın ve aydınlık sıcak bir yere alın. Çimlenme 21 gün içinde gerçekleşecektir.

Bakım:

Nemli asidik toprak seven bitki, gelişmiş saçak köklenme yeteneğine sahiptir.

Acer akçağaç

Bonsai uygulamalarına uygundur. Saksı performansı yüksektir. Dış mekan ekimlerinde bordürler tercih edilir. Küçük ve geniş alanlara ekilebilir. Aşırı sıcaklarla arası iyi olmayan Acer Palmatumlar daha çok Marmara ve Karadeniz bölgesi ile karasal iklim bölgelerimizde dış mekanda sorunsuz gelişebilirler. Kıyı bölgeler ve sıcak kuşak için bitki yaz aylarında yarı gölgede havadar ve serin bir yerde tutulmalı, asla öğle güneşi altına bırakılmamalıdır. Aşırı sıcak rüzgarlar bitkiyi öldürmesede tüm yapraklarını kısa sürede yakabilir.

Bonsai uygulamaları: Bonsai bir sanat dalıdır. Saksı içinde ağaç yetiştirme, onu şekillendirme ve bakma sanatıdır çok genel olarak açıklayacak olursak. Bu sanat dalı ile ilgilenenler, bonsai uygulamaları konusunda bolca okuma yapmalı, klüplere üye olmalı ve atölyelere katılarak pratik bilgiler öğrenmelidirler.

Uzun zaman alan ancak geçen zamanı tamamı ile dolduran oldukça keyifli bir uğraş olan bonsai yetiştiriciliği, işe tohumla başlayan kadar fide ile başlayanları da kendine bağlar.

Diğer

Ekim zamanı : Her mevsim, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım, Aralık
Dikim yeri : Saksıya uygun
Özelliği : Çok yıllık, Bonsai yapımına uygun
İklim ve konumu : Yarı gölge, Güneşli, Dona dayanıklı
Çiçeklenme zamanı : İlkbahar
Çiçek rengi : Yaprağı renk değiştiren
Türüne göre : Ağaç
utangaç tohumlar
Tohumları alalı 3 ay oldu utangaçlıgından çıkmadılar sanırım bi yerlerde hata yaptım :(
Çetin SÖNMEZ | 29/08/2013
Beni otake akçaağaç tohumu acer palmatum matsumuare big red bamboo maple Akçaağaç bonsai tohum çeşitleri satışı hızlı kargo kredi kartına taksit ile güvenilir bahçecilik online alışveriş websitesi zengardentr.com 943 BON
Beni otake akçaağaç tohumu acer palmatum matsumuare big red bamboo maple

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.