Atlas papatyası tohumu atlas daisy yerörtücü

Atlas papatyası kuraklığa ve ihmale bakımsızlığa yüksek dayanıklılık gösteren zahmetsiz bir bitkidir. Küçük papatya benzeri çiçekleri bitkiyi bahar sonunda süslemeye başlar. Çiçeklenme dönemi yaz ortasına kadar olan döneme yayılan atlas papatyası, yaz kış yeşildir.
FIYAT
:
65,85 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 6,20 TL den başlayan taksitlerle!!

Atlas papatyası tohumu
anacyclus mount atlas daisy

atlas daisy

dona ve sıcaklara dayanıklı
yerörtücü atlas papatyası
yaz kış yeşil ve halı formunda yayılır
az bakım isteyen kuraklığa dayanıklı ve çiçekli yer örtücü istenen yerlerde kullanılır
paketteki tohum adedi:  ort. 20  tohum

Atlas papatyası kuraklığa ve ihmale bakımsızlığa yüksek dayanıklılık gösteren zahmetsiz bir bitkidir. Küçük papatya benzeri çiçekleri bitkiyi bahar sonunda süslemeye başlar. Çiçeklenme dönemi yaz ortasına kadar olan döneme yayılan atlas papatyası, yaz kış yeşildir.

Halı misali yanlara doğru yayılarak ekili olduğu alanı kaplar. Saksıda da yetiştirilen bitki en sık bakım istemeyen, düzenli sulama yapılamayan ancak yaz kış yeşil kalması istenen alanların kapatılmasında kullanılır. Bitki uygun toprakta ve fazla rahatsız edilmediği yerlerde bol tohum döker ve döktüğü tohumlardan her sezon daha fazla sürgünle çoğalır. Bu mükemmel özelliği sayesinde takip eden sezonlarda bitki kendi tohumunu kendi ekerek yayıldığından tercih edilir.

Kayabahçeleri kadar duvar aralarında dikey olarakta yetişir.

Yaklaşık 10-15 cm boya erişir. ve her kök ortalama 20-30 cm yayılır. Anavatanı Fas olan bitki, kendi türleri arasında dona dayanıklı tek türdür. Çiçekler gün doğuşuyla açılır ve yağmurlu günlerde ve akşam çökerken kapanırlar. Çiçek taç yapraklarının göğe bakan kısmı beyazken, alt kısımları fuşya renginde olduklarından kapandıklarında ayrı bir güzellik sergilerler.

Türkiye iklim kuşağı: 5-9

 Tohum ekimi

Ortalama 20 derecede kısa sürede çimlenir.

Nasıl çimlendirilir ?

Ön uygulama istemez. Tohum ekimini, çimlendirmeyi ve fidelemeyi dondan korunaklı ortamda üretim saksılarında yapınız ve fide halinde kalıcı yerine bitkiyi taşıyınız.

Üretim saksınızı kaliteli temiz torf ile doldurup sulayın ve 15 dakika torfun suyu çekmesini fazla suyunda süzülmesini bekleyin. Tohumları toprak yüzeyine ekip ve örtmeyin. Gerekirse elinizle hafifçe bastırıp çok ince bir katman vermikülit serpebilirsiniz. Üretim saksınızın nemini kaybetmemesi için şeffaf ışık alan bir naylonla kapatın. Çimlenme +20 derecede 14-30 günde gerçekleşir.

Çimlenme gerçekleştikten sonra gelişim döneminde üretim saksısını don görmeyen ancak serin bir yerde tutarsanız daha sağlıklı gelişecektir. Serinde fidelenir. Elle alınabilir boya gelen filizleri derince 9 cm çapında saksılara köklerini bozmadan taşıyın ve bu saksılarda fideleyin. Son don tehlikesi geçtikten sonra fidelerinizi kalıcı yerlerine dikebilirsiniz. Her fide arası 38 cm mesafe bırakın.

Bakımı ve diğer bilgiler

Verimli ve gevşek , tınlı bahçe toprağında güzel gelişir. Yetiştirme toprağına çakıl, pomza, çürüf gibi geçirgenliği artırıcı maddeler katabilirsiniz. Bu kök gelişimini destekler. Bahar başında yavaş yarayışlı ve organik maddece zengin gübreler kullanırsanız, yıl boyu ek gübreleme istemeyecektir.

Nerede yetiştirilir ?

Saksılar, çiçek tarhları, yürüme yollarının kenarları bitkinin kendini en güzel gösterdiği yerlerdir. Kalıcı bir bitkidir ve döktüğü tohumlardan da yenileri yetişir. 

Ekim zamanı : Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Eylül, Ekim, Kasım, Aralık
Dikim yeri : Bordür ve Tarhlar, Saksıya uygun, Kaya bahçesi, Yerörtücü, Kır bahçesi
Özelliği : Çok yıllık, Kolay yetişen, Uzun süre çiçekli, Yaz kış yeşil, Sarkan, Yayılıcı örtücü, Yarı sarkan, Az bakım ister
İklim ve konumu : Yarı gölge, Güneşli, Dona dayanıklı, Sahil kesimi, Kuraklığa dayanıklı, Sıcağa dayanıklı
Çiçeklenme zamanı : İlkbahar, Yaz
Çiçek rengi : Beyaz, Çift renk, Kırmızı
Türüne göre : saksı ve çiçek tarhı, Yerörtücü
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Atlas papatyası tohumu atlas daisy yerörtücü Atlas papatyası tohumu satışı hızlı kargo kredi kartına taksit ile güvenilir bahçecilik alısveriş internet sitesi zengardentr.com 1144 F
Atlas papatyası tohumu atlas daisy yerörtücü

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.