Asarina sarmaşık tohumu çok renkli karışım iç mekana uygun

FIYAT
:
59,26 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 5,58 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
411 SAR

Asarina sarmaşık tohumu
çok renkli karışım

asarina scandens - coccinea

Sonunda salonda da yetiştirilebilen
Çiçekli Bir Sarmaşık
Ekildikten 3 ay sonra çiçeklenir
Yıl boyu çiçekli kalır
Sarkan sepetlere de uygun
ÇOK YILLIK ÖMÜRLÜ
bir pakette ort. 100 adet tohum

Asarina, sarıcı, kalp yapraklı zarif ince sürgünleri olan yaz kış yeşil Meksika kökenli bir sarmaşıktır. Ortalama 1-1.5 boylanma yapar. Ana gövdeden sürdüğü sürgünlerden, çiçekleri açtığı sürgünler sürer. Her çiçek sürgününde sıralı olarak 10-20 arası çiçek bulunur. Çiçekler ortalama 15 gün açık kalırlar. Bu sürede her gün yeni sürgünler sürdüğünden bitki tamamen çiçeklerle kaplanır.

Asarina’yı özellikle yetersiz yeri olan, bahçesi olmayan ancak çiçekli bir sarmaşık yetiştirmek isteyenlere şiddetle öneriyoruz zira salonunuzda dahi çiçeklenme yapacak kadar kanaatkâr bir o kadarda güçlü bir bitkidir.

Karışımın içinde scandens varyetesinin renkleri pembe, mavi-mor renkler ile, coccinea varyetesinden kırmızı çiçeklenen Asarina tohumu mevcuttur.
İlk kez tohumdan yetiştirme yapacak, en amatör çiçekseverin bile yanlış yapmadan yetiştirebileceği bir bitki olan Asarina bu kadar kolay olmasına karşın, yetiştireni hayran bırakacak güzellikte çiçeklenir.

Yılın 12 ayı çiçekli olan Asarina bahar ve yaz ayları ağırlıklı olmak üzere her mevsim çiçeklidir.
Çiçeksiz hali, sadece çok zarif incecik ve bir örtü misali bir biri üstüne çıkan su yeşili yaprakları ile de sizi yeşilden uzak bırakmaz ve baharı yetiştirdiğiniz yere taşır.

Böcek yapmaz. Bu nedenle yaprak bitleri, tırtıllar gibi pek çok zararlıyla uğraşmanız gerekmez.
Çok yıllıktır, her sezon tekrar tekrar ekmeniz gerekmez. Çok hızlı çimlenen bitki, kısa sürede kök sistemini geliştirip, uzayarak sarılmaya başlar. Kökler 6 ay içinde toprak altında yumru oluştururlar. Bitkiyi neredeyse toprak seviyesine yakın budasanız dahi, yeniden sürecektir.

ZenNoktası : Asarina sadece köklerinin oynatılmasından hoşlanmaz. Bu nedenle tohumdan yetiştirilir. O yüzden tohumları doğrudan gelişip büyüyecekleri saksıya aralarında 10-15 cm mesafe ile ekin. Ekim sonrasında çıkan filizlerin yanına sarılıp uzayabilecekleri bir dayanak ya da kafes yerleştirin. 30-35 cm boylandıklarında tepelerinden keserek dallanmalarını sağlayın. Üretim saksısına ekerseniz, köklerini hiç oynatmadan ana saksıya taşıyın.

Tüm ılıman kıyı Ege ve Akdeniz sahil şeridinde dış mekânda kışın içeri almadan dondan korunaklı yerde ister saksıda ister doğrudan bahçe toprağında yetiştirebilirsiniz. Diğer bölgelerde ilk donların gelmesinden 3 hafta önce iç mekâna taşıyın ve son donlardan sonra tekrar dışarı alabilir ya da yıl boyu kapalı mekânda yetiştirebilirsiniz. Sarkan saksı sepet bitkisi olarak ta yetiştirilebilir.

Çok çiçeklendirmek için Kış aylarında ısıtmasız, dondan korunaklı ancak serin kapalı ortamda, ya da ılıman bölgelerde dış mekânda, bitkinin serin kış aylarını geçirmesine izin verin. Bu dönemde toprak yüzeyinden yaklaşık 35-40 cm mesafeden sonrasını budayın. Göreceksiniz takip eden bahar hem çiçek kalitesi yükselecek hem de çiçeklenme artacaktır.

Tohum ekimi

Kapalı iç mekanda yıl boyu, dış mekanda bahar, yaz ve sonbahar ayları boyunca ekebilirsiniz. Sonbahar ekimlerinde bitki ilk yıl kesinlikle dondan ve şiddetli soğuktan korunmalıdır.

Nasıl çimlendirilir ?

 

Dış mekâna ekim için bahar ortasını ya da son donların geçmesini bekleyin. Ekim yerinin toprağını havalandırdıktan sonra 2 parmak kalınlığında genel kullanım amaçlı torf serip bu torf üzerine her tohum arası 10 cm olacak şekilde ekim yapın. İlk filizlenme başladıktan sonra kalıcı yerlerine şaşırtın ya da gelişmeleri için yanlarına birer çubuk saplayın. Hızla sarılarak gelişeceklerdir.

İç mekânda yıl boyu ekebilirsiniz. Ekim saksılarına toprak yüzeyine ektiğiniz tohumları çok az 2-3 mm kalınlığında torfla kapatıp, saksıyı su dolu bir kapta toprak nemlenene kadar bekletip çıkartın. Bitki tamamen gelişene dek, sulamalı saksı altına konan bir tabak yardımıyla yapın. Çıkan filizleri, derince, içi geçirgen humuslu bahçe toprağı ile dolu bir saksıya aralarında 10 cm mesafe kalacak şekilde şaşırtın. Sarılmaları için bir düzenek hazırlayıp, filizlerin bu sırıklara tutunmasını sağlayın. Aydınlık, soğuk görmeyen iç mekanda kısa sürede gelişirler. Her sulama öncesi toprak yüzeyini elle kontrol edip nemine bakın. Toprak nemliyse sulama yapmayın. Yaz başı ve sonbahar girişinde çiçek coşturan gibi sıvı gübrelerle bol sulandırarak 15-20 günde bir sulayın. 4 mevsim çiçeklenecektir. Bahar aylarından itibaren balkona alın, yarı gölge bir yerde mutlu olur. Her kış girişinde budama yapın bu baharda daha çok çiçeklenmesine sebep olacaktır.

 

Bakımı ve diğer bilgiler

Her sulama öncesi toprak yüzeyini elle kontrol edip nemine bakın. Toprak nemliyse sulama yapmayın. Yaz başı ve sonbahar girişinde çiçek coşturan gibi sıvı gübrelerle bol sulandırarak 15-20 günde bir sulayın. 4 mevsim çiçeklenecektir. Bahar aylarından itibaren balkona alın, yarı gölge bir yerde mutlu olur. Her kış girişinde budama yapın bu baharda daha çok çiçeklenmesine sebep olacaktır.

Nerede yetiştirilir ?

Bahçe, salon, saksı yetiştiriciliği, kapalı mekan sera üretimine uygundur. Sarkan saksı bitkisi olarak kullanılabilir.

Diğer

Satışta olan tüm tohumların çimlenme testi yapılmış ve taze olarak paketlenmiştir.
Her alışveriş, derlediğimiz hediye tohumlar ilave edilmiş ve zarar görmeyecekleri şekilde paketlenmiş olarak adresinize kargolanır.
Satın aldığınız ürünlerin detaylı kargo bilgileri için lütfen *KARGO * sayfamızı ziyaret ediniz.
Ekim zamanı : Her mevsim, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım
Dikim yeri : Kamelya ve çitler, Saksıya uygun, İç mekan
Özelliği : Çok yıllık, Hızlı kapatan, Kolay yetişen, Uzun süre çiçekli, Yaz kış yeşil, Sarkan, Az bakım ister
İklim ve konumu : Gölge, Yarı gölge, Güneşli, Dona yarı dayanıklı, Sahil kesimi, Kuraklığa dayanıklı, Sıcağa dayanıklı
Çiçeklenme zamanı : İlkbahar, Yaz, Sonbahar, Yılın büyük kısmı
Çiçek rengi : Karışık renkli
Türüne göre : Sarmaşık, saksı ve çiçek tarhı
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Asarina sarmaşık tohumu çok renkli karışım iç mekana uygun Asarina sarmaşık tohumu çeşitlerini alabileceğiniz uygun fiyatlı bahçe ürünleri alışveriş sitesi zengardentr.com 411 SAR
Asarina sarmaşık tohumu çok renkli karışım iç mekana uygun

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.