Allium soğanı giganteum mor ithal

FIYAT
:
116,01 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 10,92 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
allium-5

Allium Giganteum soğanı
dev mor top çiçekli

allium giganteum

80-90 cm boylanan iri top çiçekli varyete
pakette 1 adet 20/+ kalibre soğan

Allium giganteum, dev allium en iri çiçekli alium varyetesidir. Küre formunda açan çiçek yüzlerce yıldız şekilli çiçekten oluşur. İri çiçekli bu varyeteyi seçmemizin sebebi giganteum en düzgünve sık çiçeklenme özellikleri gösteren top şekilli çiçek açmasıdır. Mor renkli çiçekler Mayıs Haziran arasında bitkiyi süsler. Soğanı kolay ve çabuk çoğaldığından üretimi kolaydır. Kalıcı soğanlı bitkilerden biri olup donlara da dayanıklıdır.

Satışta olan giganteum soğanı 20/+ kalibre olup, bu soğan çevresinin 20 cm ve üzeri olduğunu belirten bir ölçüdür. Piyasada ticari olarak satışı yapılan en iri allium soğanıdır.

Allium soğanı dikimi

Allium soğanlarının çiçek açmaları için uzun ve soğuk bir döneme ihtiyaç duyduklarından dolayı soğanlarının dikimi Sonbahar aylarında yapılır. Allium soğanlarının güçlü kök gelişimi için ilk donlardan önce dikilmelidirler. Bölgeye bağlı olarak Ekim ayından Aralık ayına kadar dikim yapılabilir. İdeal ekim, sıcaklığın 10 - 12 derecenin altına düştüğü dönemdir. Allium soğanlarının ideal dikim aralığı 20 cm, ideal dikim derinliği 15 cm’dir.

Dikim zamanına gelene kadar, allium soğanlarınızı serin, ışık almayan, içi şerit halinde yırtılmış gazete kağıtları ile dolu olan bir kağıt kutu ya da kese kağıdında saklayabilirsiniz. Allium soğanlarınızı nemden uzak tutunuz. 

Bakım ve istekleri

Allium soğanı toprağı için geçirgenliği yüksek, dere kumu, mil, perlit ve torf karışımları idealdir. Allium soğanlarının çiçeklenme döneminde, toprağının nemli kalmasını istemesinden dolayı allium soğanlarının topraklarına funda torfu gibi nem tutma özelliği yüksek malzemeler karıştırılabilir.

Nerede yetiştirmeye uygun?

Allium soğanları kaya bahçeleri, merkez ve arka plan bordürleri için idealdir. Kaliteli çiçek açması için kışı dışarıda yağmur alan alanda ve soğukta, geçirgen toprak altında geçirmesi gerekir. Allium soğanları tek yıllık olmadığı için değerli olan anaç soğanlar sadece kışı toprak altında geçirirlerse çoğalabilirler.

Çiçek soğanlarının kargosu ve dağıtım takvimi

Satın aldığınız soğanlar doğrudan depolarımızdan, siparişinizin hemen ardından hazırlanıp en kısa sürede kargolanmaktadır. 

Satışta olan tüm çiçek soğanları paketlenmeden önce tek tek kontrol edilmiş, mümkün olan en iyi kalite ve kalibrede verimli soğanlar paketlenmiştir.   
 Her alışveriş zarar görmeyecekleri şekilde paketlenmiş olarak adresinize kargolanır. Soğanlı bitkiler ÖN SİPARİŞLİ ÜRÜNLER kategorisinde olduklarından, yılın belli dönemlerinde dağıtıma çıkarlar. Sipariş vermeden önce dağıtım tarihlerini lütfen öğreniniz. Bu sezonun dağıtım tarihi bilgileri için lütfentıklayınız.
Satın aldığınız ürünlerin detaylı kargo bilgileri için lütfen *KARGO * sayfamızı ziyaret ediniz.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Allium soğanı giganteum mor ithal allium süs soğanı dikimi bakımı yetiştirme bilgilerini bulabileceğiniz ve online sipariş edebileceğiniz zengardentr.com allium-5 Allium soğanı giganteum mor ithal

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.